3FM nieuws

Moppe(re)n met Mart

  1. Nieuwschevron right
  2. Moppe(re)n met Mart
Een nieuw jaar, een nieuw geluid. Zo dacht Giel er althans over toen hij vanmorgen Mart Smeets belde voor een mop. Tevergeefs...
Mart Smeets, de Grand Brombeer van de Nederlandse sportverslaggeving, stak dinsdagavond in de Wereld Draait Door nog een lyrisch betoog af over de schoonheid van de Elfstedentocht. Er verscheen zelfs een glimlach om zijn mond.

Mart, zand erover?
Giel, tafelheer van dienst, zat vol bewondering tegenover hem en aanschouwde het tafereel in stilte. Mart Smeets leek wel een mens! Reden genoeg voor Giel om woensdagochtend toch nog een poging te wagen om Mart om een mop te vragen.

Tour de France en de Olympische Spelen
Het contact tussen de twee Publieke Omroep coryfeeën is het afgelopen jaar wat stroef geweest. Maar tijdens de Tour de France en de Olympische Spelen leek er een status quo ontstaan. Mart Smeets toegeeflijk en Giel geïnteresseerd in sport. Het moest niet gekker worden.

Bellen met Mart Smeets
Dat werd het ook niet. Giel belde Mart vanmorgen, denkende dat de strijdbijl begraven lag en dat ze met een frisse start 2009 in konden gaan. Mart dacht daar echter anders over.

>> Luister het gesprek terug
>> Bekijk het moment met Mart in DWDD

Mart Smeets Moppen
Heb jij nou nog een leuke mop over Mart Smeets of een mop die hij had kunnen vertellen, laat hem dan hieronder achter. Giel deed alvast een duit in het zakje: Mart Smeets zegt: "Het spreekt Frans en gaat vreemd met z'n collega? Geen idee? Moi!"
Ster advertentie
Ster advertentie