3FM nieuws

Michiel maakt de Mega Top 50 weer gezond

  1. Nieuwschevron right
  2. Michiel maakt de Mega Top 50 weer gezond

Michiel heeft de Mega Top 50 omgetoverd tot de Vega Top 50. Je vraagt je nu af: waarom, in godsnaam? Nou, hij eet sinds vrijdag 20 mei veel minder vlees, en dat is voor hem een hele opgave!

Onze eigen Veenstra Veenstra, Akwasi en foodblogger Leonie ter Veld (van Gewoon wat een studentje 's avonds eet) gaan veertien dagen lang geen of nauwelijks vlees eten. Afgelopen vrijdag 20 mei is de uitdaging van start gegaan. Voor Michiel wordt het een hele uitdaging, want deze man is verschrikkelijk gesteld op zijn broodje hamburger, stukje leverworst en spareribs van de bbq.

"Ik ben GEK op vlees. Echt HEEL erg. Maar ik weet OOK dat vlees heel, nee HEEL erg belastend is voor het klimaat. Voor 1 hamburger is 2400 liter water nodig. Dat is veel. HEEL veel. Het mag wel wat minder." aldus Michiel.

Lees hier meer over Vleesverlangen.

En dan nu een Vega Top 50?

Michiel zou Michiel niet zijn als hij geen muzikale draai zou geven aan deze challenge, dus dacht hij: ik maak de Vega Top 50. "Kun je die lekker afspelen als je je vleesvervangers aan het bereiden bent" Dit is de top 3 van de Vega Top 50:

1. Suzanne Vega - 'Tom’s Diner'
2. Moby (Moby is veganist) - 'Porcelain'
3. Meatloaf - 'Paradise By The Dashboard Light'

>> Check hier de hele Vega Top 50

Ster advertentie
Ster advertentie