3FM nieuws

7 x Muzikaal broederschap

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 x Muzikaal broederschap

Familie en muziek een goede formule? Soms wel, maar zeker niet altijd... Dat bewijzen deze broertjes maar al te goed.

De broertjes Followill van Kings of Leon

Kings of Leon is one big 'happy' familie. Naast broertjes Nathan, Caleb en Jared is daar ook nog neef Matthew. Happy staat tussen haakjes, omdat het niet altijd koek en ei is tussen de familieleden. Na het enorme succes door hits als 'Use Somebody' en 'Sex on Fire', ontstaat er flinke onenigheid in de band. Dieptepunt: Caleb die in 2011 tijdens een optreden boos van het podium afloopt. Helaas krijg hij niet de support van de rest van de band. "Don't hate the band, hate Caleb" wordt er gezegd. Ai! De band last direct een pauze in, maar laat weten niet te willen stoppen. En dat is ook niet gebeurd. Gelukkig. Op dit moment is Kings Of Leon druk bezig met plaat nummer zeven. Hopelijk zonder al te veel familieperikelen...

(Foto: Rolling Stone)

Disclosure

Onze favoriete dance-broertjes: Guy en Howard Lawrence van Disclosure. Muziek werd er bij de broeders met de paplepel ingegoten. Papa en mama Lawrence zijn beiden actief in de muziek en zodoende kwamen de jongens al vroeg in aanraking met piano, gitaar en zang. Het resultaat? Één van de beste dance-acts van dit moment.

"We used to not be best mates, seeing as we are three years apart. But we have developed similar music interests... music brings us together." - Guy Lawrence

(Foto: Ben Houdijk)

Typhoon en O-Dog

De meest liefdevolle broers van Nederland, dat zijn Glenne en Earlrandell. Oftewel: Typhoon en O-Dog. Vooral tijdens optredens zijn de broers een genot om naar te kijken. En allen al daarom verdienen ze een plek in deze lijst.

(Foto: Ben Houdijk)

Noel en Liam Gallagher

Misschien wel de meest bekende muzikale broers zijn Liam en Noel Gallagher van Oasis. De band die ooit begon als een leuk idee, maar eindigde in een ongekend drama. Oasis behoorde midden jaren negentig tot de grootste bands op aarde, maar kon de verleiding van roem, alcohol en drugs niet weerstaan. Vooral Liam en Noel kregen daardoor steeds meer ruzie en dat leidde tot het eind van band. Na een paar jaar pakt Noel de draad weer op, maar dan zonder broer Liam en onder de naam Noel Gallagher's High Flying Birds. Naar eigen zeggen is de strijdbijl inmiddels begraven, maar niemand weet of dat echt zo is...

Madden Brothers

Joel en Benji Madden waren zestien toen ze begonnen met Good Charlotte. De band breekt al snel door en scoort hit na hit. In 2011 besluit de band ermee te stoppen. De broertjes zijn echter nog niet uitgespeeld en richten samen The Madden Brothers op. Want wat is er leuker dan muziek maken met je broer? Ze brengen een album uit, maar dat behaalt niet het succes van Good Charlotte. Misschien is dat ook de reden dat ze nu toch weer met een nieuw Good Charlotte album komen.

Ben en James Johnston (Biffy Clyro)

De schotse tweeling Ben en James Johnston vormt samen met zanger Simon Neil de band Biffy Clyro. En juist die broederband was voor de band een aantal jaar terug hun redding. In 2010 ging het door een alcoholverslaving erg slecht met Ben. Zo slecht dat James hem tijdens een opnamesessie onder het bloed op de grond vindt. Hij is out gegaan en heeft daarbij zijn gezicht opengehaald. Een duidelijk wake-up call voor Ben en gelukkig besluit hij om af te kicken. Tijdens die periode was zijn broer zijn grote steun. Sindsdien heeft Ben geen druppel alchohol meer aangeraakt.

Jared Leto en z'n broer Shannon

Hetzelfde geldt voor broers Shannon en Jared Leto. Shannon worstelt al op jonge leeftijd met alcohol en drugs. Iets waar Jared hem uiteindelijk uit weet te trekken. Mede door samen muziek te maken. Samen beginnen ze band 30 Second To Mars. De rest is geschiedenis.

Ster advertentie
Ster advertentie