3FM nieuws

Nieuwe naam VPRO op 3FM: 3voor12

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe naam VPRO op 3FM: 3voor12
VPRO's online popmagazine 3VOOR12 bestaat op 16 mei 2003 vijf jaar. Die dag worden om 23.57 uur alle bestaande VPRO programma’s op Radio 3FM omgedoopt in 3VOOR12. Het Lek krijgt als nieuwe naam 3VOOR12 FM; Club Lek wordt Club 3VOOR12 en Elementaal heet vanaf 16 mei 3VOOR12 BPM.

De manier waarop de VPRO aandacht besteed aan popmuziek, geeft haar visie op een modern mediabedrijf goed weer. Deskundigheid en middelen worden zo effectief mogelijk ingezet om de kracht van oude en nieuwe media te benutten. Bijvoorbeeld: de redactie die zich dagelijks voor de internetsite met nieuws bezig houdt, verzorgt op 3FM een wekelijks nieuwsblok. Of: waar door het karakter van popradio de journalistieke items op 3FM van beperkte duur zijn, komen liefhebbers van diepgang op internet aan hun trekken met lange versies van interviews.

De visie dat de verschillende media elkaar kunnen en moeten versterken wordt al sinds de oprichting van 3VOOR12 in de praktijk gebracht. Met de nieuwe naamgeving van de 3FM programma's wordt die praktijk (ook in het belang van de luisteraars en site-bezoekers) geformaliseerd. 3VOOR12 is vanaf 16 mei dé naam die liefhebbers van zogenoemde alternatieve popmuziek in de gaten moeten houden.

De geschiedenis van 3VOOR12 gaat terug tot 1998. Van 16 t/m 20 mei van dat jaar gaf de VPRO op internet haar visie op het popradiostation van de toekomst. Wegens succes kreeg 3VOOR12 een permanente status. Inmiddels is zij één van de belangrijkste muzieksites van Nederland. Deze status werd begin dit jaar onderstreept met de toekenning van de Pop Pers Prijs 2002.

Bij de viering van het vijfjarige bestaan worden niet alleen de radioprogramma's omgedoopt in 3VOOR12. Ook start op 16 mei 3VOOR12 TV, een themakanaal voor alternatieve popmuziek dat via First Mile TV en internet te zien zal zijn.

Bron: VPRO
Ster advertentie
Ster advertentie