3FM nieuws

Jake Bugg is een prinsesje

  1. Nieuwschevron right
  2. Jake Bugg is een prinsesje

Samenwerken met Jake Bugg? Denk er maar twee keer over na, want de beste man zet je zo weer op straat!

Jake Bugg ken je misschien van 'Lightning Bolt', de hit waarmee hij zichzelf in 2012 in één klap op de kaart zette. Sindsdien is het wat stiller rond hem, maar Jake zit zeker niet stil. De afgelopen tijd is hij druk bezig geweest met het maken van een nieuw album én heeft 'ie een behoorlijke attitude ontwikkeld...

Ome Noel

Jake Bugg kreeg vorig jaar op zijn kop van Noel Gallagher (wie niet?) omdat hij voor zijn debuutalbum samenwerkte met andere singer-songwriters. Jake deed er stoer over met commentaar als 'Noels music is pretty shit, innit?', maar blijkbaar zit de opmerking van Noel toch dieper dan gedacht.

Jake zegt namelijk dat hij niet meer met andere artiesten samenwerkt. Jake meldt aan NME dat de mensen waarmee hij wél zou willen werken inmiddels overleden zijn en hij niet de soort persoon is die op mensen afstapt om zoiets te vragen.

"If people want to ask me and they have a pretty decent idea then I'll maybe be up for it."

Half werk

Blijkbaar was Mike D van de Beastie Boys zó overtuigend dat Jake Bugg het nummer 'Waiting' (voor zijn nieuwe plaat On My One) wel met hem wilde maken. Maar Mike D zag het al snel niet meer zitten en leverde geen eindversie meer in van de track. Vond Jake niet zo grappig:

"I still haven't bloody got it back! It's called 'Waiting', can you believe that? It's like he's fucking taking the piss!"

Maar, toegegeven: misschien is die (tikkie arrogante) houding van Jake best een goed idee. Zijn nieuwe werk klinkt érg goed en bewijst dat hij niet voor eeuwig aan 'Lightning Bolt' gekoppeld hoeft te worden. Check 'Gimme The Love' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie