3FM nieuws

Komt Radiohead weer terug?

foto: Bob Bergfoto: Bob Berg
  1. Nieuwschevron right
  2. Komt Radiohead weer terug?

Mogelijk goed nieuws voor de fans van Britse indie rock band Radiohead. De afgelopen jaren stond de band op non-actief, maar nu vertelde drummer Philip Segway aan The Crow Hill Company dat ze eigenlijk wel weer klaar zijn voor een terugkeer.

Radiohead hint naar comeback

Afgelopen week ging Radiohead-drummer Philip Segway in gesprek met muziek collectief The Crow Hill Company. Er werd hier onder andere gepraat over de terugkeer van Radiohead: "We hebben een pauze gehad en we merken dat we de creatieve en persoonlijke connectie die we met elkaar hebben nergens anders kunnen vinden." vertelt Philip. "Een terugkeer voelt als iets waar we echt serieus over moeten nadenken".

The Smile

Maar wanneer een terugkeer van Radiohead gaat gebeuren is nog maar de vraag. Frontman van Radiohead, Thom Yorke, gitarist van Radiohead Jonny Greenwood en Tom Skinner zijn namelijk samen intussen The Smile gestart als side-project. Maar is het nog wel een sideproject? De band is er maar druk mee, want volgend jaar is de band volop op tour in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Dus of er snel een Radiohead terugkeer komt is nog maar de vraag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds het uitbrengen van hun laatste album, A Moon Shaped Pool in 2016, heeft de Britse indierockband geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Bovendien heeft Radiohead, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O'Brien en Philip Selway, sinds 2018 geen live optredens meer gehad.

Ster advertentie
Ster advertentie