3FM nieuws

Beyoncé deelde liefde en booty shakes in de Amsterdam ArenA

  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé deelde liefde en booty shakes in de Amsterdam ArenA

De chicks van de 3FM Online redactie gingen 16 juli naar Beyoncé voor de nodige dosis girl power. Eindconclusie van de avond? Beyoncé kwam, zag en overwon!

(Foto: Parkwood Entertainment)

Hysterische vrouwen op de redactie

De afgelopen maanden werden we lichtelijk hysterisch als er een nummer van Beyoncé op 3FM werd gedraaid. Soms tot ergernis van onze mannelijke collega's. Haar nieuwe album, Lemonade, sloeg in als een bom en al vrij snel wisten we één ding zeker: haar show in Nederland mogen we niet missen. Dus hebben we alles op alles gezet, konden we (veel te dure) kaartjes bemachtigen en liepen we zaterdag 16 juli met z'n vieren naar de Amsterdam ArenA.

Uitverkocht

Natuurlijk waren alle 50.000 kaarten voor Beyoncé's show in no time (lees: een kwartier) weg. Want zeg nou eerlijk, wie wil daar niet bij zijn? De uitgelaten sfeer voelde je in het stadion. Of je nou op de tribune zat, of vooraan stond, of op het 'veld'. Iedereen heeft gevochten voor zijn of haar kaartje.

(Foto: Parkwood Entertainment)

Ultieme power

Om 20:50 uur betrad Queen B het podium en was de toon voor de rest van de avond direct gezet. Wij kwamen voor girl power en wat kregen we? Girl power! Elk outfit, elke visual en dansroutine straalde kracht uit. Alles zat perfect in elkaar! Waar zo'n strak geregisseerde show soms al snel als routine kan gaan voelen, verveelde je je bij Beyoncé geen enkele minuut. Alles kwam samen. Alles werkte.

(Foto: Parkwood Entertainment)

Hoogtepunten Beyonce in de ArenA

Er zijn niet veel artiesten die je met een setlist van 31 (!) nummers alsnog het gevoel kunnen geven dat je een track mist. Beyoncé kan dat wel. Alles van de afgelopen vijftien jaar kwam voorbij. Met als hoogtepunten het explosieve 'Freedom', de prachtige afsluiter 'Halo' en de akoestische versie van 'Love On Top', waar ieder woord werd meegezongen door een uitgelaten, klamme ArenA. Onderaan vind je trouwens de setlist van de avond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar is onze windmachine?

Het ultieme Beyoncé-moment van de avond? Probeer het je even in te beelden: 'Crazy In Love' gevolgd door 'Bootylicious' en 'Naughty Girl'. Oh my, wij hielden het niet meer! Het enige wat ontbrak was onze eigen persoonlijke windmachine. Verder kwamen we aardig in de buurt van wat er on stage gebeurde.

(Foto: Parkwood Entertainment)

Nice en Turkije

Normaal steekt Beyoncé haar mening over politiegeweld en de Black Lives Matter-beweging tijdens haar concerten niet onder stoelen of banken. 'Formation' is hét anthem en Bey werkte onlangs nog mee aan dit filmpje als protest tegen politiegeweld tegen Afro-Amerikanen. In Amsterdam gaf ze een andere boodschap mee: heb elkaar lief. Na de aanslag in Nice, twee dagen voor het concert, en de staatsgreep in Turkije, een dag voor het concert, was die boodschap meer dan welkom. 'Halo' droeg ze dan ook op aan alle slachtoffers.

"In deze tijden van chaos in Europa en de wereld kunnen we wel wat liefde gebruiken." - Beyoncé

Beyoncé en Jay Z: dat zit wel snor

Op het gigantische scherm liet ze tijdens de change-overs beelden zien van haar en Jay Z. En geloof ons: die twee gaan écht niet uit elkaar hoor. Beelden van de bruiloft raasden voorbij. Jay die B's buik kust tijdens haar zwangerschap. En Blue Ivy die vrolijk ronddartelt.

(Foto: Parkwood Entertainment)

Who needs Adele when you have Beyoncé?

Beyoncé is ultimate feminism. Ze is sterk, groots, trots. En ja, als je liefdesverdriet hebt... Laat die Adele-platen dan alsjeblieft links liggen. Het is Beyoncé die je er weer bovenop helpt. Want "My body’s too bootylicious for you baby!" werkt toch veel beter dan "Never mind I’ll find someone like you"?!

Anthems voor vrouwen

'Flawless' en natuurlijk 'Run The World', zijn anthems voor vrouwen over de hele wereld. "We flawless, ladies tell 'em. Say I look so good tonight, god damn, god damn". Als je daar elke ochtend mee opstaat ga je het vanzelf geloven.

Liefde en booty shakes

Met Lemonade bewees ze nog maar eens waarom zij dé artiest van dit moment is. Bewees ze dat met haar Formation World Tour? Ja! De ArenA was 2,5 uur lang een bubbel van liefde, booty shakes, girl power, wapperende haren en heel veel energieslurpende danspasjes. Dit hadden we nooit willen missen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Setlist Beyoncé in de Amsterdam ArenA - The Formation World Tour 2016

1. 'Formation'
2. 'Sorry'
3. 'Irreplacable'
4. 'Bow Down'
5. 'Run The World (Girls)'

6. 'Minet'
7. 'Baby Boy'
8. 'Hold Up'
9. 'Countdown'
10. 'Me, Myself & I'
11. 'Runnin' (Lose It All)'
12. 'All Night'

13. 'Don't Hurt Yourself'
14. 'Ring The Alarm'
15. 'Diva'
16. 'Flawless'
17. 'Feeling Myself'
18. 'Yoncé'
19. 'Drunk In Love'
20. 'Rocket'
21. 'Partition'

22. 'Daddy Lessons'
23. 'Love On Top'
24. '1+1'

25. 'Crazy In Love'
26. 'Naughty Girl'
27. 'Party'

28. 'Freedom'
29. 'Survivor'
30. 'End Of Time'
31. 'Halo'

Ster advertentie
Ster advertentie