3FM nieuws

Joram op EXIT: Dag 3

  1. Nieuwschevron right
  2. Joram op EXIT: Dag 3

Jaarlijks reizen er meer dan 190.000 mensen af naar Servië voor het Exit Festival. Dat zag 3FM-DJ Joram Kaat ook wel zitten en dus stapte hij in de bus voor de 24 uur durende reis naar het Servische Novi Sad. De komende dagen houdt hij jou op de hoogte van zijn avonturen.

Rond 19:00 uur 's avonds ging ik richting het toen nog verlaten fort. Het is dan moeilijk voor te stellen wat voor gekkenhuis het die nacht weer gaat worden.

Kletsen met Kensington

Ergens in een uithoek van het festivalterrein had ik afgesproken met de boys van Kensington. Voor dat ik ze kon spreken hebben ze eerst nog zeven andere interviews met internationale pers. Vet!

Uiteindelijk kwamen ze bij mij en kreeg ik 10 minuten van de Servische persmevrouw. Het is niet de eerste keer dat de boys hier spelen want in 2011 wonnen ze een wedstrijd van KinkFM en stonden ze hier ook al. Ze weten dus hoe vet en uniek Exit Festival is (en hoe dronken ze toen werden). Houd 3fm.nl in de gaten voor het hele interview.

Kabelbanen

Na een potje 'Never Have I Ever' is het tijd om door te gaan en ben ik naar het hoogste punt van het fort gelopen. Vanaf daar ben ik met een kabelbaan over het fort heen gevlogen. Een magisch uitzicht; de zon die ondergaat, in de verte de silhouetten van bergen en om me heen het grote Exit Festival-fort met het centrum van Novi Sad er omheen. Dat waren 25, best enge, maar vooral magische seconden.

Uitzicht tijdens mijn kabelbaan-tocht

Trots op 'onze' jongens

Later op de avond stond Kensington op de Fusion Stage. Voor hun speelde een Pools bandje, met in het publiek toch zeker 9 mensen. Ik maakte me toch een beetje zorgen voor de show van Kensington, maar dat bleek niet nodig. Zodra ze begonnen te spelen stroomde het plein vol met veel Nederlanders, Belgen, maar ook andere Europeanen. Toch een gevoel van trots als 'onze’ jongens daar dan zo staan te knallen.

HEEL VEEL VLEES!

De rest van de avond heb ik me vermaakt met een kleine yoga-sessie, een doolhof en typisch Servisch vlees. Het mooie is hier dat als je vlees of kip besteld, dat je niet alleen heel lekker vlees krijgt, maar ook HEEL HEEL HEEL veel. I. LOVE. IT.

Opvallend is wel om te zien dat wij als Nederlanders best professionele festivalgangers zijn. Hier zie je elke avond vanaf 17:00 uur (terwijl het festival om 19:00 uur begint) al mensen die helemaal slecht liggen te gaan vanwege te veel drank of andere pretmiddelen. Oorzaak is dat ze in Servië gewoon niet zoveel festivals hebben, en dus niet zo goed weten hoe en wanneer je nou moet pieken.

David Guetta op MainStage

Paniek bij David Guetta

Over pieken gesproken; om 00:30 begon David Guetta op de MainStage. En David Guetta is in Servië wat Coldplay in Nederland is; iedereen wil het zien.

Ik had afgesproken met Swen en Daan, die via 3FM tickets hadden gewonnen voor Exit Festival. Al een uur voor de show van Guetta stonden we biertjes te drinken op het veld bij de MainStage. maar hoe later het werd, hoe drukker. Tot enge situaties aan toe. Mensen die dwars door elkaar heen lopen, elkaars handen vast houden en zo andere mensen verdrukken. Toen de Franse DJ-held eenmaal op play had gedrukt was er geen houden meer aan. Een te klein veld met te veel mensen. Na drie liedjes ben ik maar weggegaan (kostte me 40 minuten) zodat ik zeker wist dat ik nog in leven zou zijn om dit verslag te doen. :-)

Laatste tip: zorg dat je er volgend jaar bij bent!

Ga naar Exit Festival!

Een beetje druk dus, maar al met al een hele goede 2e en voor mij laatste nacht op Exit Festival. (met grote dank aan de biertjes van €1.50). Het toffe aan de Serviërs is dat ze niet zoveel festivals hebben en dus HELEMAAL los gaan. Als je op zoek bent naar een avontuur, dansjes, een sicke locatie en een mooie reis, dan is het Exit Festival absoluut een aanrader.

>> Joram Kaat op EXIT festival dag 1
>> Joram Kaat op EXIT festival dag 2
>> Dit was EXIT festival 2016

Ster advertentie
Ster advertentie