3FM nieuws

5 artiesten die de weg kwijt zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 artiesten die de weg kwijt zijn

Zingen kunnen ze, maar noord van zuid onderscheiden, dat is een ander verhaal.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Ook de groten der aarde hebben wel eens een slechte dag. Je rockt een goede riff in het verkeerde nummer, vergeet je tekst en met een beetje pech word je getackeld door je eigen microfoonkabel. Kan gebeuren! Waar het concertpubliek echter niét van houdt, zijn geografische miskleunen. ''Wat nou 'Brussel', je bent in Werchter hoor!''

Pharrell Williams

Waar dacht hij dat hij was? Pharrell is uitblinker in dit fenomeen en haalde er in ons land zelfs de headlines mee. Tijdens zijn optreden op Pinkpop 2015 begroette hij het toegestroomde publiek met een vrolijk 'Hello Amsterdam!' Het ontevreden gemompel van de menigte in Landgraaf ging blijkbaar totaal langs hem heen, want hij riep het daarna nog een keer of twee. Bijna goed.
Hoe ver zat hij ernaast? Zo'n 181 kilometer.

Paloma Faith

Waar dacht ze dat ze was? Het viel niet in goede aarde toen Paloma Faith "Hola España" riep op Gibraltar. Paloma, die nota bene zowel Spaanse als Engelse roots heeft, probeerde het luide boegeroep nog te sussen met een minutenlange speech over eenheid en het oplossen van conflicten. Écht werken deed dit helaas niet, dus bood de zangeres achteraf via Twitter nogmaals haar excuses aan.
Hoe ver zat ze ernaast? 302 jaar. Gibraltar is sinds 1713 Brits grondgebied.

Bruce Springsteen

Waar dacht hij dat hij was? Als The Boss iets doet, doet 'ie het goed. Waar sommige artiesten zich vergissen in de stad waar ze zijn, prees Bruce in Connecticut een verkeerde staat de hemel in. Hij riep een aantal keer hoe fantastisch hij Massachusetts wel niet vond, totdat het publiek hem met een luid "NEE" op zijn fout attendeerde. Hij loste het daarna snel op door aandacht te vragen voor vrijwilligers van de voedselbank in Connecticut. Slimme vent, die Bruce.
Hoever zat hij ernaast? 167 kilometer.

Kanye West

Wat dacht hij dat hij was? Zelfs Yeezus maakt wel eens een foutje. De 'greatest living rock star on the planet' begroette Seattle met veel liefde, maar vergat even dat hij in Sacramento stond. De zanger voelde zich enigszins schuldig en besloot meteen excuses te maken aan zijn fans.
Hoever zat hij ernaast? Een kilometertje of 1006. Auw.

"Hey, I'm not perfect! I do hope everyone had a great time. I'm a man, so I can say it: I'm sorry."

- Kanye West

Britney Spears

Waar dacht ze dat ze was? "What's up, Sacramentoooo!". Op zich een prima manier om je concert te openen, maar het is een beetje jammer dat La Spears zich die avond in San Jose bevond.
Hoever zat ze ernaast? 193 kilometer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigenlijk is het ook best logisch...

Het tourleven is pittig: je bent 24/7 onderweg en constant bezig met optredens en voorbereidingen. Artiesten bezoeken zoveel plekken in korte tijd dat ze niet altijd de kans hebben om er bewust van te genieten. Dat kan er dus voor zorgen dat ze on stage pas realiseren waar ze nu precies zijn. En dan is het in sommige gevallen dus al te laat! Canadese zangeres Feist weet er alles van:

"Mensen trekken het zich persoonlijk aan... Ze denken: 'hoe kan je vergeten waar je bent?'. Maar het is een opeenstapeling van steden die aan je voorbij trekken."
- Leslie Feist

...maar zo kan het ook

Toch even eindigen met een positieve noot. Coldplay's Chris Martin ging in 2012 goed voorbereid richting het Malieveld en leerde het fameuze 'Oh Oh Den Haag' uit zijn hoofd. Of 'ie het goed uitsprak is een tweede, maar ach, it's the thought that counts! Check zijn poging hier:

Coldplay - 'Oh Oh Den Haag'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie