3FM nieuws
BNNVARA

Hét radiomoment van 2020 'You'll Never Walk Alone' is alweer 2 jaar geleden

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hét radiomoment van 2020 'You'll Never Walk Alone' is alweer 2 jaar geleden

Het radiomoment van het jaar 2020 is vandaag alweer twee jaar geleden. Uit initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn was het nummer 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & the Pacemakers op ruim 180 radiostations in Europa gelijktijdig te horen. Sander wilde met het lied mensen verenigen in de coronacrisis.

Uit de hand gelopen idee

Het begon met een klein idee van Sander, die deze ochtend terugblikt op het moment. Het was de bedoeling om zo'n tientallen Nederlandse radiostations samen te brengen tijdens de coronacrisis. Het liep zo uit de hand dat er 183 radiostations hebben meegedaan. De actie werd door heel Europa opgepikt. Ook radiostations zoals BBC Radio 1 in Groot-Brittannië, Radio 2 in België en grote zenders in Spanje, Slowakije en Roemenië draaiden het lied allemaal op hetzelfde moment.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe normaal

Niet meer dan terecht dus dat Sander hiermee het meest indrukwekkende stukje radio van dat jaar heeft gemaakt. Eén van de juryleden, Ron Vergouwen, vertelde dan ook over het moment: "Het was in dit koude, eenzame coronajaar een prachtig moment van verbroedering, dat tot ver over onze landsgrenzen uit is gestegen."

Destijds was de coronacrisis voor iedereen nog vers en de maatregelen hakte er voor velen zwaar in. Niemand had gedacht dat het zo lang zo duren. Maar nu, twee jaar verder na dat moment van vrijdag 20 maart, ziet het er rooskleurig uit. Vanaf aankomende woensdag zijn we af van alle maatregelen en gaan we naar het "nieuwe normaal".

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie