3FM nieuws

Taylor Swift en Lana del Rey passen perfect bij elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift en Lana del Rey passen perfect bij elkaar

De video van 'Style' van Taylor Swift was zó dromerig en melancholisch dat de link naar Lana del Rey snel gelegd was. Het beste idee dan: mix haar clip met de muziek van Lana.

'Style' van popprinses Taylor Swift klinkt als een spreekwoordelijke klok en hoor je daarom regelmatig op 3FM. Bij zo'n release hoort een clip natuurlijk. Daar is Taylor met regisseur Kyle Newman helemaal losgegaan met dromerige, melancholische en abstracte beelden. Opmerkelijk, want zo down is het liedje helemaal niet.

Video 'Style' past beter bij Lana del Rey

Emmanuel Hapsis van het Amerikaanse publieke radiostation KQED legde het linkje met 'Summertime Sadness' van Lana del Rey. Hij vond deze single veel beter bij de beelden passen en legde het liedje onder de beelden van Taylor. Het resultaat past bijzonder goed. Check die video hierboven maar!

Het internet keurt het goed

Fans van Taylor en liefhebbers van Lana kunnen deze mashup waarderen, getuige de comments op de Tumblr-post van de maker. Hieronder een paar highlights.

Apofenie

Interessante details: 'Style'-regisseur Kyle Newman regisseerde eerder ook de video 'Summertime Sadness' van Lana del Rey. Eerder bleek 'Dark Side Of The Moon' van Pink Floyd ook fantastisch samen te gaan met 'Somewhere Over The Rainbow' uit The Wizard of Oz.

Knap staaltje apofenie

Het verschijnsel heet apofenie, wat Wikipedia als volgt uitlegt:

"Apofenie is het verschijnsel waarbij mensen in willekeurige gegevens patronen opmerken, en daarin betekenis lezen die er niet is. Het heeft betrekking op psychologische denkfouten, waaronder de gokkersfout."
- Wikipedia

Het hangt nauw samen met synchroniciteit, waarbij twee dingen of gebeurtenissen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Bij apofenie hebben deze in principe niks met elkaar te maken, bij synchroniciteit wel.

Of zoiets. We zijn geen wetenschappers hier... De clip is in elk geval tof!

Ster advertentie
Ster advertentie