3FM nieuws

CD binnen vijf jaar verdwenen?

  1. Nieuwschevron right
  2. CD binnen vijf jaar verdwenen?

De hoge baas van de grootste Britse CD-winkelketen voorspelt dat het binnen vijf jaar afgelopen is met het fysieke schijfje.

Al jaren is het de vraag hoe het zal gaan met de fysieke CD nu het downloaden (legaal en illegaal) steeds populairder wordt. Afgelopen week nog werd bekend dat de grote platenzaak FAME op de Kalverstraat in Amsterdam de deuren noodgedwongen moet sluiten. Ook de Britse buren zijn pessimistisch over de toekomst van de CD.

CD nog maximaal vijf jaar

Simon Fox is een van de grote bazen van de keten HMV, vergelijkbaar met The Free Record Shop, waar FAME ook onder valt. Hij voorspelt dat het binnen vijf jaar gedaan is met de CD. Volgens hem zijn er in 2016 geen CD’s meer te vinden op de planken van zijn winkelketen. Er is nu nog een plek voor CD's, maar dat zal binnen een paar jaar heel anders zijn.

Andere producten

De Britse keten bereidt zich vast voor op de toekomst die Fox schetst. De winkels stappen langzaam over op andere producten, zoals koptelefoons en mp3-spelers, om te voorkomen dat ze hetzelfde lot te wachten staat als de Amsterdamse winkel.

Ster advertentie
Ster advertentie