3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met producers duo Fluitsma & van Tijn?

foto: Top 40foto: Top 40
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met producers duo Fluitsma & van Tijn?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de 3FM-middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met producers duo Fluitsma & van Tijn. Waar zijn ze gebleven tussen de inmiddels 17 miljoen mensen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een demo voor de Postbank

Grote kans dat je het nummer 15 miljoen mensen kent. Het nummer werd gemaakt voor een commercial, maar werd in 1996 ook een nummer 1 hit die iedereen nog steeds luidkeels mee kan zingen: "Het kwam toevallig op ons pad, het was een liedje voor de Postbank. We wilden er eerst een andere artiest op zetten, maar dat wilde de Postbank niet, maar we waren ervan overtuigt dat wij dit niet konden, want we zijn geen artiesten", vertelt Eric van Tijn bij Barend & Benner.

"Omdat er zoveel haat en polarisatie is in de wereld, moeten jullie dit niet gewoon nog een keer uitbrengen, maar dan met 18 miljoen mensen?", vraagt Nellie. "Ja wij dachten we doen dit gewoon 1 keer en als iemand hem nog een keer uit wil brengen, moet een andere artiest dat maar doen."

Komt er nog een hit of kunnen we ernaar fluiten?

Ondanks dat Fluitsma en van Tijn nooit echt een band is geweest, maar wel samen muziek maakten, bestaan ze dan nog wel als duo? Het antwoord is: ja! Ze schrijven nog veel nummers voor andere artiesten, theater en tv. Ook hebben ze een bedrijf samen, dus Fluitsma en van Tijn bestaat zeker nog, maar niet als artiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie