3FM nieuws

Vijfde editie van #openup

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Vijfde editie van #openup

Dit jaar is van 10 t/m 15 oktober de vijfde editie van de #openup-week. Dit is een themaweek van 3FM, NPO3 en FunX, op initiatief van omroep HUMAN en MIND. Tijdens de #openup-week besteden we aandacht aan mentale gezondheid bij jongeren en stimuleren we je om ook open te zijn over hoe het nu écht met je gaat. Check hieronder wat je deze week allemaal kan verwachten!

Check je Bui

Niets zo veranderlijk als het weer, net zoals je psychische toestand. Daarom: Check je Bui. Maak onze test van 10 vragen en krijg je mentale weerbericht van onze experts.

Praten over je mentale struggles helpt, dat zegt elke hulpinstantie. Het normaal vinden dat je je af en toe wat minder voelt, hoort er ook bij. Daarom maakten wij Check je Bui, een test waarmee je binnen tien vragen je mentale gevoel van die dag kunt bepalen, net zoals bij de buienradar.

Onze weerexperts - Bizzey, Dzifa Kusenuh, Bente Fokkens, Daan Boom, Tim den Besten en Nicolaas Veul - vertellen je vervolgens wat deze bui betekent en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Benieuwd naar jouw bui?

Doe de test!

Online serie #openup

In drie afleveringen van de online #openup serie gaan BN'ers in gesprek met elkaar over hun eigen ervaringen met mentale struggles.

Afl 1 op 12 oktober: Typhoon & Linde Schöne
Afl 2 op 13 oktober: Lucky Fonz III & Tobi Lakmaker
Afl 3 op 14 oktober: Aafke & Josje Romeijn

Tune in!

Stem je radio ook vooral af op 3FM om meer te horen over de #openup-week. Verschillende programma's besteden aandacht aan de themaweek. Zo is Bizzey co-host bij in de uitzending van Weekend Wijnand. Bizzey heeft zelf een depressie gehad en gaat hierover in gesprek met de 3FM-dj.

Bij Frank en Eva: Welkom Bij De Club wordt de Check Je Bui-test live in de uitzending gedaan en daarna besproken met BN'ers, die vervolgens adviezen geven aan de hand van de uitslag.

In Parels van de Nacht komt spoken word-artiest 'INDENAAMVAN' een spoken word doen over zijn eigen ervaringen met psychische problemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Zelfhulpboekenclub

Voor de #openup lichten we de podcast 'De Zelfhulpboekenclub' extra uit. In de podcast duiken Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab) onder andere in de kasten van hun moeders, die volstaan met zelfhulpboeken. Iedere aflevering is er iemand te gast (o.a. komen Gwen van Poorten, Danny Froger en Emma Wortelboer voorbij) en bespreken ze een ander zelfhulpboek waarbij onderwerpen als kwetsbaarheid, bindingsangst en spiritualiteit aan bod komen.

De Zelfhulpboekenclub - aflevering 2: Wat te doen met bindingsangst? - De Zelfhulpboekenclub

Voor het hele overzicht van alle programma’s, podcasts, YouTube-series en artikelen over de #openup-week, ga naar npo3.nl/openup.

Ster advertentie
Ster advertentie