3FM nieuws

The Doors-gitarist plant ereconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. The Doors-gitarist plant ereconcert

The Doors-gitarist Robby Krieger wil in de zomer van 2014 een groot concert organiseren om het vorig jaar overleden bandlid Ray Manzarek te eren.

Het concert is een ode aan de vorig jaar overleden Ray Manzarek, mede-oprichter van the Doors. Er zullen artiesten aanwezig zijn waar Ray fan van was, of die juist fan waren van Rays muziek, vertelt gitarist Robby Krieger aan de Hollywood reporter. De 68-jarige gitarist Krieger werd bekend met The Doors, de band rond zanger Jim Morrison die in 1971 overleed.

Concert ter ere van Ray Manzarek

"We willen artiesten samenbrengen waar Ray helemaal gek op was, of die Ray juist te gek vonden. We hebben al contact gezocht met Live Nation en zij helpen ons met de organisatie. Het moet echt geweldig worden", laat de 68-jarige Krieger weten.

John Densmore aanwezig bij concert

De familie van Manzarek zal aanwezig zijn bij het herinneringsconcert, net als de originele drummer John Densmore."Sinds Ray overleed, hebben we eigenlijk geen enkel optreden speciaal voor hem gegeven, alleen tijdens de uitvaart. We willen dat mensen zich Ray herinneren om alles wat hij heeft betekend voor de muziek," aldus Robby Krieger.

The Doors

Manzarek richtte in 1965 met Jim Morrison The Doors op. Samen met drummer John Densmore en gitarist Robbie Krieger werden ze een van de meest succesvolle rockbands uit de jaren zestig. Manzarek is het bekendst van de nummers 'Break On Through To The Other Side' en 'Light My Fire', waarin hij het herkenbare toetsenwerk speelt.

Ster advertentie
Ster advertentie