3FM nieuws

Death Letters live in 3voor12 Radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Death Letters live in 3voor12 Radio

Postrockband Death Letters stond maandagavond 22 april live op De Speelplaats in 3voor12 Radio.

Death Letters is een tweemansformatie, die een mix van punk en postrock maakt. Drummer Victor Brandt en zanger en gitarist Duende Ariza Lora brachten in 2007 in eigen beheer hun eerste EP Play It Like You Mean It uit. De band tourde veel in binnen- en buitenland en verzorgde een tijd lang het voorprogramma voor De Staat. Inmiddels zijn we nog eens drie langspelers verder, waarvan Common Prayers de meeste recente is. Dat album verscheen in februari 2013.

Common Prayers geïnspireerd door gebedsboekje

Common Prayers is geïnspireerd door een boekje dat Duende Ariza Lora in een kringloopwinkel in Austin, Texas vond. Het was een gebedsboekje van de Amerikaanse vrouw Orlene Adams Hill, waarin aantekeningen van haar hand stonden en waar ook haar overlijdensbericht was bijgevoegd.

Duende raakte gefascineerd door het boekje en werd meegesleurd door de verschillende emoties waar de vrouw over schreef, zoals woede, angst, naïviteit en (het gebrek aan) liefde. Die emoties voeren ook de boventoon op Common Prayers.

Death Letters live in 3voor12 Radio

Death Letters zijn momenteel bezig met hun eigen clubtour, die de heren zowel naar België, Duitsland en Denemarken als thuisland Nederland brengt. De band was maandagavond 22 april te gast in 3voor12 Radio.

Death Letters - 'Nomadic Childhood'

Death Letters - 'We Chant Arhythmically'

Death Letters - 'Presbyterian Hospital'

Ster advertentie
Ster advertentie