3FM nieuws

Timur zoekt jouw inspiratienummer voor Hongaarse LHBTI+'ers

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Timur zoekt jouw inspiratienummer voor Hongaarse LHBTI+'ers

Afgelopen week is er een wet aangenomen in Hongarije waardoor LHBTI+-rechten steeds meer worden ingeperkt. Jonge queer personen krijgen het hierdoor lastig en 3FM-dj Timur Perlin wil ze hierin steunen met muziek.

Pride

Voor de 2021 Pride maakt Timur een Youtube-serie (die later dit jaar uitkomt) over queer mensen met een lastige "coming-out". De verhalen die hij hierin heeft gehoord vergeet hij niet snel en mede daardoor is het nieuws uit Hongarije zo hard aangekomen.

Timur is van zichzelf geen strijder, als je het niet eens bent met zijn levensstijl maakt het hem niet uit. Maar met de verhalen die hij van de geïnterviewden heeft meegekregen hebben zijn visie verandert.

Anti-LHBTI+ wet

Het is in Hongarije nu niet meer toegestaan om queerness te promoten onder minderjarigen. Op scholen mag er niet over gesproken worden en in de media mag het niet worden genormaliseerd. Hierdoor zullen er geen LHBTI-mensen meer op beeld te zien zijn.

Dus wil Timur samen met jou deze jonge Hongaarse queers een muzikaal steuntje in de rug geven. Geef hieronder de plaat op die jij mee wil geven aan de jongeren!

Ster advertentie
Ster advertentie