3FM nieuws

Lorde, waar ben je?

  1. Nieuwschevron right
  2. Lorde, waar ben je?

Ja oke, Nieuw-Zeeland is een eind weg, maar dat betekent niet dat je nooit meer wat van je moet laten horen.

Lorde is de artiestennaam van Ella Marija Lani Yelich-O'Connor (ja, echt), het negentienjarige wonderkind uit Nieuw-Zeeland. Met een platencontract op haar dertiende, een eerste EP op haar zestiende en debuutalbum op haar zeventiende heeft Lorde op jonge leeftijd al ontzettend veel bereikt.

De zangeres zien we op socials en tijdens evenementen nog regelmatig voorbij komen, maar nieuwe muziek van haarzelf hebben we al drie jaar niet meer gehoord. Lorde wil laten zien dat ze meer is dan 'Royals' en werkt nu al tijden aan een tweede album. Maar echt, al tijden. Waar blijft ze?!

Lorde's kracht

Lorde is op zijn minst een spraakmakende artiest te noemen, want hoeveel mensen hebben op hun zeventiende een globale superhit als 'Royals' in the pocket? Lorde was een beetje de vreemde eend in de bijt, maar wél een verdomd succesvolle. De zangeres is overigens niet bang om haar eigen werk te bekritseren. Precies de doorbraakhit 'Royals' kreeg de volle laag van Lorde:

"Het klinkt als een ringtone van een Nokia uit 2006. Geen van de melodieën is cool of goed, het is verschrikkelijk. Maar goed, in de context waarin ik het uitbracht, werkte het goed."

Lorde werd drie jaar geleden neergezet als grote belofte, maar heeft niet veel getourd. Aan de ene kant hadden we haar vaker willen zien, maar aan de andere kant is het juist slim: tijd creëert nieuwsgierigheid. What's next? Met wat voor muziek komt ze nu? Dat mysterieuze randje is één van haar sterke punten.

Ze heeft gelukkig niet helemaal stil gezeten. Na de release van haar debuutalbum Pure Heroine bracht Lorde een track uit voor The Hunger Games, 'Yellow Flicker Beat' (2014). Daarnaast heb je haar nog kunnen horen in 'Magnets' van Disclosure (2015) en tijdens de Brit Awards, waar ze een eerbetoon bracht aan David Bowie. Maar goed, we zijn natuurlijk benieuwd naar nieuwe muziek die écht van haarzelf is!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De hints so far

Lorde tweet graag lyrics van collega's als Drake, Alicia Keys en Ariana Grande, maar af en toe zit er een tekstje tussen dat Google niet herkent als liedje. Wellicht de eerste lyrics? 'A headful of smoke like a bridal veil' en 'No labels, just late night calls'. Beeldspraak en relatie-inspiratie: twee dingen die altijd goed werken. Ook laat Lorde via Twitter weten dat haar meest-gebruikte woord in 2016 grim (verschrikkelijk) is. Verwacht dus niet direct zoete, blije liefdesliedjes.

Lorde zit al sinds december 2015 regelmatig in de studio met Jack Antonoff, die eerder meewerkte aan fun.'s 'We Are Young' en drie tracks op Taylor Swifts 1989. Hij heeft wel een neus voor succesvolle popliedjes, dus wie weet wat 'ie voor Lorde kan betekenen!

Studioleven

In maart meldt Lorde dat ze elk wakker moment in de studio doorbrengt omdat ze haar fans blij wil maken:

"Trying with everything in me to make a record good enough to fulfil all your highest hopes. I know it's been a minute since we touched hands, and I miss it all so much. It still hasn't sunk in, how much you've done for me."

Tussen al het harde werken door, heeft ze nog wel even tijd voor een stylish selfie.

De grote vraag: wanneer?

Als we op Lorde's tweets afgaan, lijkt het dat we de nieuwe plaat in 2016 al kunnen verwachten. Ze trapte het jaar af met het nieuws dat haar moeder al weet hoe het album gaat heten en dat ze stiekem best wel excited is over 2016.

Lorde, we begrijpen het. Je bent een artiest en hebt tijd nodig om je werk goed te kunnen doen. Daarnaast heb je nog een eigen leven en ben je nog maar negentien! Logisch dat je even de tijd neemt. Maar weet dat we een comeback helemaal niet erg zouden vinden!

Ster advertentie
Ster advertentie