3FM nieuws

Themaweek: De Week van de Armoede

  1. Nieuwschevron right
  2. Themaweek: De Week van de Armoede

Hoezo Armoede? is de themaweek van de publieke omroep. Zeven dagen lang wordt er aandacht besteed aan armoede op de wereld.

In het kader van Hoezo Armoede? staat de publieke omroep in de week van 25 november tot en met 1 december (2012) stil bij de armoe die er op de wereld heerst. Deze themaweek draait om oplossingen, inventiviteit en bijzondere verhalen over de allerarmsten op wereld. Wat betekent armoede? Hoe is armoede ontstaan? En kunnen we het bestrijden?

De Nederlandse Why Poverty?

In radioprogramma's, televisieprogramma's en websites van de publieke omroep wordt een week lang aandacht besteed aan Hoezo Armoede? Deze themaweek maakt onderdeel uit van het internationale project Why Poverty?, waar ruim zeventig landen aan meedoen.

3voor12 Radio News Night blikt terug

Roosmarijn en NOS op 3-lezer Bart Jan Cune blikken maandag 3 december in 3voor12 Radio News Night terug op de Week van de Armoede. Dus luister maandagavond 3 december tussen 22.00 en 01.00 uur naar 3FM.

Documentaire Bono en Bob Geldof

In de documentaire Give Us The Money is te zien hoe Bono en Bob Geldof gebruikmaakten van hun sterrenstatus om aandacht te vragen voor armoede. Deze film werd vertoond op het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) en op maandagavond 26 november uitgezonden door de VPRO.

Documentaire Poor us: An animated history of poverty

De animatiedocumentaire Poor us: An animated history of poverty neemt je mee in de tijdmachine van de grillige armoe. Hoe zijn wij door de eeuwen heen met armoede omgegaan en wat hebben we geleerd? Bekijk de docu hieronder terug.

>> Ga naar de website van Hoezo Armoede? om alle programma's terug te zien

Luister maandagavond 3 december tussen 22.00 en 01.00 uur naar 3voor12 Radio News Night met Roosmarijn en Bart Jan Cune.

Ster advertentie
Ster advertentie