3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: tegendraads gedrag

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: tegendraads gedrag

Iedere dinsdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Tegendraads gedrag

Lieve Peter - 18 april 2023,

Ben je links- of rechtsdragend? 75% van de mannen dragen hem links. Als je ongelijke tenen hebt, is er een grote kans dat je hem rechts hebt hangen. Geen regel hoor, maar toch...

Hè kak, sorry pap. Ik mocht het dus van mijn vader niet zo vaak over orale seks enzo hebben in deze column. Maar als die lieve man mij dat oplegt, krijg ik zo sterk de drang om die regel te overtreden. Dus, anaal... Nee grappie.

Mijn ouders waren niet zo van de strenge regels vroeger en dat is achteraf maar goed ook. Des te meer regels ik krijg opgelegd, des te groter die drang om ze te overtreden.

Hier geen fiets parkeren? Onzin! Even een weekje niet snaaien? 3 stukken Côte d'Or, 4 stroopwafels en een cracker met roze muisjes achter mijn kiezen. Dit mag niet in de droger? Boeie, 't is katoen! Hup, effekes 2 keer per week sporten? Ach, billen samenknijpen tijdens het wachten bij de bakker werkt ook heus wel!

Waar ik altijd een braaf Hendrikje op de snelweg was, heb ik nu opeens de neiging om tussen 09:00 en 19:00 goed de 150 aan te tikken. Laat ik mijn auto op een laadplek zonder te laden en heb ik ondanks dat je geen vuurtje mag maken bij het tuinhuisje een flinke voorraad hout besteld. De fik erin!

Niet met je glas naar buiten? Hups, onder het jasje. Vuurwerkverbod: waar koop ik die nitraten? Mijn straat niet in mogen rijden via een handig viaductje? Even checken of er geen politie is en gas! Geen buiktruitjes mogen dragen na je 30e? Fuck the system! Geen koffie in de tram? Toch een klein slurpje.

Dit tegendraads gedrag kostte mij deze maand €672,-.

Zonde, ja ha. Maar ik word zo moe van al die onzin regels de hele tijd. Ik hoef die controle niet. Je kan niet alles onder controle hebben, dan word je knotsgek. Als kind overtrad ik geen regels, omdat ik het vertrouwen kreeg dat ik mijn eigen verstand gebruikte en gewoon het beste voor de ander en mezelf te kiezen.

Mogen we iets meer naar die samenleving waar je niet voor elke drol en een knikker een scheef oog, boete of preek krijgt? Een beetje de teugels laten vieren? Een beetje vertrouwen? Dan doe ik ook weer normaal. En hopelijk met mij vele anderen.

Ster advertentie
Ster advertentie