3FM nieuws

Lowlands opent parkeerplaats met 90.000 zonnepanelen

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands opent parkeerplaats met 90.000 zonnepanelen

Over het parkeerterrein van Lowlands is een overkapping gebouwd met 90.000 zonnepanelen. De aanleg van deze solar carport is in werking gezet door festival- en concertorganisator MOJO en energieproducent Solarfields. Het doel hiervan is dat Lowlands binnen twee jaar volledig op groene energie kan draaien en geen aggregaten meer nodig heeft om het festival van stroom te voorzien. Het festival zelf heeft daarvoor 1 procent nodig van alle stroom die met de zonnepanelen wordt opgewekt.

De zonneparkeerplaats is ruim een kilometer bij een halve kilometer groot en wekt genoeg groene stroom op voor 10.000 huishoudens. Alle zonne-energie gaat direct naar het stroomnet.

Onderdeel van de oplossing

Directeur van Lowlands Eric van Eerdenburg zegt al 15 jaar bezig te zijn om het zonnepark bij het festivalterrein te krijgen. In een interview tegen Omroep Flevoland vertelt hij: "Wij willen onderdeel zijn van de oplossing, niet van het probleem. Het is super belangrijk voor ons jonge publiek, voor de toekomst van Nederland, voor groene energie en een betere toekomst."

Ster advertentie
Ster advertentie