3FM nieuws

Rondé wint de 3FM Serious Talent Award 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. Rondé wint de 3FM Serious Talent Award 2015

In een dampende 3FM-studio kreeg Rondé dinsdagavond 7 april de felbegeerde 3FM Serious Talent Award uitgereikt uit handen van Jett Rebel, de winnaar van vorig jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is Rondé?

De band werd geboren in januari 2014. Zangeres Rikki Borgelt (24), Gitarist Armel Paap (21), toetsenist Adriaan Persons (18), bassist Cas Oomen (19) en drummer Sharon Zarr (21) leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie in Utrecht. Ondanks hun verschillende muzikale achtergronden hadden ze direct een klik. In oktober van dat jaar brachten ze hun eerste single uit, ‘Run’.

3FM Serious Talent

Binnen no time werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, kreeg hun single de stempel 3FM Megahit en werd het liedje niet veel later ook door andere radiostations opgepikt. En nu... amper een jaar na de geboorte van de band, winnen ze de 3FM Serious Talent Award!

Juryrapport

"Het afgelopen jaar was een ontzettend goed jaar voor de Nederlandse muziek volgens de 3FM vakjury. Van grote hits voor bijvoorbeeld Chef’Special en Dotan tot een tweemaal uitverkochte ZiggoDome voor Kensington, 2015 was een jaar waar hard werken zich uiteindelijk voor veel bands en artiesten uitbetaalde.

Ook de Serious Talent lichting van vorig jaar was er weer een van een ontzettend hoog niveau. De selectie van de 5 genomineerden leidde dan ook tot vergaderingen met verhitte discussies, wij willen daarom ook zeker alle niet-genomineerden nog eens eervol vermelden. Maar uiteindelijk zijn we gekomen tot een lijst van bands en artiesten waar de vakjury hoge verwachtingen voor de toekomst voor heeft, nl Sue The Night, Ronde, Falco Benz, Kovacs en Sunday Sun.

De winnaar van de Serious Talent Award 2015 is een band of artiest die dit jaar volgens de vakjury het meest gebruik gemaakt heeft van hun predicaat Serious Talent, en die hun carrière daarmee naar een hoger plan heeft getild. Een band of artiest die een geheel eigen geluid heeft, maar nog steeds een breed publiek weet aan te spreken. Er werd het afgelopen jaar een enorme hit gescoord en overtuigende optredens gegeven. We kunnen wel spreken van een vliegende start, en de jury verwacht het aankomende jaar nog veel meer. De winnaar van de Serious Talent Award 2015 gaat naar… Rondé."

3FM Serious Talent Award

2014 was een mooi jaar en werd afgesloten in een uitverkochte Patronaat in Haarlem. Daar speelden ze op het 3FM Serious Talent Festival. Eigenlijk kan 2015 ook al niet meer stuk, met de 3FM Serious Talent Award op zak, de enige vakjury prijs van de 3FM Awards.

>> Stem voor de 3FM Awards

>> In 2014 won Jett Rebel de Serious Talent Award

Aftermovie Serious Talent Award

Check de foto's van de Serious Talent Award-editie van Dit Is Domien

Ster advertentie
Ster advertentie