3FM nieuws

Drink je jouw festivalbiertje binnenkort uit een papieren beker?

  1. Nieuwschevron right
  2. Drink je jouw festivalbiertje binnenkort uit een papieren beker?

Zoals de NOS zegt: de kogel is door de kerk. De Europese Commissie presenteerde vandaag hun al eerder uitgelekte plannen om het gebruik van kunststof producten te beperken. Dit betekent simpelweg dat alles wat gemaakt wordt van plastic, verboden wordt.

Bier uit een papieren beker

Goed nieuws natuurlijk! Ervan uitgaande dat we allemaal bekommerd zijn om onze planeet. De bedoeling van deze plannen is namelijk om te voorkomen dat er nog meer plastic het milieu vervuilt.

Wat de maatregelen worden? Nou bijvoorbeeld dat de plastic bekertjes waar jij jouw geliefde festival- of concertdrankje uit drinkt misschien gaat veranderen in een papieren versie. Dat zal wel even wennen worden. Een biertje uit zo'n fout kartonnen koffiebekertje.

Vanaf wanneer dan?

Dat is nog een beetje de vraag. Wat wel duidelijk is, is dat binnen zeven jaar alle EU-landen een statiegeldsysteem voor plastic flessen moet hebben ingevoerd. Iets wat wij in Nederland al hebben. En in 2025 moet al minimaal negentig procent van alle plastic flessen worden ingezameld.

Je zal je frisdrankje, biertje of gin-tonic dus nog wel een tijdje uit een plastic bekertje kunnen drinken, maar dit neemt niet weg dat festivals hier wel over na moeten gaan denken... Welke emoties gaan er nu door je heen? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten in onze Facebook-post:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie