3FM nieuws

Wakker worden met Moss bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Wakker worden met Moss bij Giel

Moss stond 11 april op de Speelplaats bij Giel en bracht de nieuwe single 'The Hunter' ten gehore.

Woensdag 11 april hoorde je Moss live op de Speelplaats bij Giel. Moss bracht eind januari 2012 zijn derde album Ornaments uit. De tweede single van dit album, 'The Hunter', kwam onlangs uit.

Moss - 'The Hunter'

Het nummer 'The Hunter' was begin april Roosmarijns Pick Of The Week. "Ze zijn genomineerd in de categorie 'alternative' voor de 3FM Awards en dat is wat mij betreft helemaal terecht! Deze tweede single is wat mij betreft het mooiste liedje van het album Ornaments", aldus Roosmarijn.

The Hunter is minister De Jager!

Bij Giel vertelde frontman Marien Dorleijn het verhaal achter de single. Geloof het of niet, maar de titel is een referentie naar minister De Jager! Toch heeft het liedje verder niets met politiek te maken. De inspiratie komt van het Facebook-blog van een vriend van de zanger. Die vriend ging voor de grap in op verschillende 'Will You Marry Me' spammailtjes. Hij stuurde geen foto van zichzelf mee, maar stopte er een foto van minister De Jager bij. De naam van de minister werd naar het Engels vertaald; 'The Hunter'. Dat leverde hilarische mailwisselingen op die hij in zijn blog verwerkte.

Marien dacht, 'daar moet ik een nummer over maken!' Met dit verhaal in het achterhoofd, luister je toch heel anders 'The Hunter'. Moss speelde de nieuwe single live bij Giel. De beelden volgen zo snel mogelijk.

De band had dit keer geen tijd om een cover voor te bereiden. Begrijpelijk aangezien Marien pas getrouwd is en net een kindje heeft gekregen. Maar gelukkig hebben we de beelden nog van twee maanden geleden, toen ze wel een cover speelden.

Moss twee maanden eerder bij Giel met 'I Follow Rivers'

Een dag voor zijn bruiloft op 11 januari gaf frontman Marien Dorleijn met Moss een live preview van het nieuwe album bij Giel. De band coverde ook de Mega Top 50-hit 'I Follow Rivers' van Lykke Li.

Ster advertentie
Ster advertentie