3FM nieuws

Testevenementen mogen doorgaan vanaf 15 februari!

  1. Nieuwschevron right
  2. Testevenementen mogen doorgaan vanaf 15 februari!

Fieldlab Evenementen heeft maandag 15 februari aangegeven als startdatum voor de testevenementen. Het demissionair kabinet heeft daar gisteren toestemming voor gegeven.

Testen testen testen

Fieldlab is een initiatief van de evenementensector om meer praktische tests en onderzoeken te doen. Alles om zo snel mogelijk weer veilig evenementen op te kunnen zetten.

Kun je het je nog herinneren? Warm zonnetje, lauw pilsje, coole band? Wij ook niet. Maar er is hoop!

Het plan is om acht evenementen op te zetten waarbij onderzoek wordt gedaan naar contactmomenten 'binnen de bubbels en het gedrag van de bezoekers te bepalen'.

Onder andere het Radbouw UMC werkt aan het onderzoek mee. Daarnaast is er medewerking van verschillende festivalorganisaties onder de noemer 'De Alliantie van Evenementenbouwers'.

Beatrix theater

De primeur zal plaatsvinden op 15 februari in het Beatrix Theater Utrecht, met een zakelijk congres. Op zaterdag 20 februari speelt Guido Weijers daar ook een voorstelling.

Bij beide evenementen zijn de groepen verdeelt in 250, 200 en 50 bezoekers

Voetbal

De primeur voor sport is voor NEC Nijmegen en De Graafschap. Daar worden 1500 bezoekers van de Nijmeegse club uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen.

De testbezoekers doen maximaal 48 uur van tevoren een PCR-test en moeten een negatief testresultaat tonen bij binnenkomst.

Na het evenement worden de bezoekers weer getest en kunnen resultaten worden bekeken.

En dan de festivals

Voor de testfestivals worden binnenkort pas definitieve data bekendgemaakt. Het zal gaan om twee binnen- en twee buitenfestivals.

Laten we vooral hopen dat er na de testevenementen een snelle conclusie wordt getrokken!

Ster advertentie
Ster advertentie