3FM nieuws

Zwarte Cross omzeilt BTW-verhoging

  1. Nieuwschevron right
  2. Zwarte Cross omzeilt BTW-verhoging

Kaarten voor Zwarte Cross 2011 zijn al in 2010 te koop. De organisatie omzeilt hiermee de prijsverhoging door de BTW-stijging.

Het nieuwe kabinet heeft plannen om het BTW tarief op festival- en concertkaartjes te verhogen van 6% naar 19%. Om deze grote prijsstijging te omzeilen, start de kaartverkoop voor het Zwarte Cross festival al in 2010 in plaats van 2011.

Zwarte Cross kaartverkoop vervroegd

"Wat het kabinet ook besluit, wij geven onze bezoekers de kans om kaarten te kopen voor de vertrouwde lage prijs met het huidige lage BTW tarief", legt organisator Feestfabriek Alles Komt Goed BV uit. "We zien het niet zitten om af te wachten wat het kabinet Rutte gaat besluiten en we zien het al helemaal niet zitten om onze bezoekers straks een veel hogere kaartprijs te laten betalen dan dat ze van ons gewend zijn. Daarom hebben we besloten om in december te starten met de voorverkoop van alle kaarten en in november al de inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross te openen. Een eventuele BTW tariefverhoging van 6% naar 19% in 2011 hoeft zo geen invloed te hebben op de portemonnee van onze bezoekers."

Kaartverkoop Zwarte Cross 2011

Het Zwarte Cross festival wordt gehouden van 15 t/m 17 juli 2011 in Lichtenvoorde (Gelderland). De inschrijving voor deelname aan Zwarte Cross 2011 start op maandag 29 november om 11.00 uur. De reguliere kaartverkoop start op maandag 13 december.

>> Kijk voor meer info op de website van Zwarte Cross

Claudia zegt ook nee tegen BTW

Ook Claudia is het niet eens met de verhoging van de BTW en maakte haar eigen protestfilmpje:

Ster advertentie
Ster advertentie