3FM nieuws

Last van coronablues? Muziek opzetten helpt écht

  1. Nieuwschevron right
  2. Last van coronablues? Muziek opzetten helpt écht

De Britse Academy Of Sound Therapy heeft een onderzoek naar buiten gebracht waaruit blijkt dat 88% van de ondervraagden positieve gevolgen ervaart door het luisteren naar muziek. En er is nog een handleiding voor ook!

Ontspanning

De beste muziek om op te ontspannen heeft een laag tempo, simpele melodie en géén lyrics. Je haalt er het meeste profijt uit als je dertien minuten luistert. Dus de volgende keer dat je in de stress zit of de muren op je afkomen in de zelfisolatie: neem een break van dertien minuten. De onderzoeksresultaten laten zien dat 79% van de ondervraagden minder last van spierspanning had, 84% minder negatieve gedachten had en 82% beter kon slapen die nacht.

Optimale luistertijd

Krijg je niks gedaan door die kloterige quarantaine, maar moet je wel even focussen voor je werk of studie? Die dertien minuten blijkt ook de optimale luistertijd te zijn voor een dosis extra concentratie.

Daarnaast kan dit krappe kwartiertje je ook helpen om door een klein dipje heen te komen: de juiste muziek kan ervoor zorgen dat je weer met je voeten op de grond belandt en je jezelf minder overweldigd voelt. En dat kunnen we allemaal af en toe wel gebruiken, deze weken.

Geluk

Vind je dertien minuten investeren teveel? Probeer het dan eens met negen, voor een dosis extra blijheid. Het onderzoek wijst uit dat je van muziek met een lekker ritme, hoog tempo en blije lyrics al na negen minuten positieve effecten merkt. Denk hierbij aan een hoger energieniveau, een gelukkiger gevoel en het idee dat je meer controle hebt over de situatie. Win-win!

Je hoort het. Muziek luisteren dus, is goed voor je humeur. Slinger je radio aan, ga naar 3FM.nl/live of abonneer jezelf op de onderstaande playlist en luister jezelf de gelukzaligheid in! Langer blijven hangen dan dertien minuten is uiteraard toegestaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie