3FM nieuws

Dolf in de helikopter

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolf in de helikopter
Traditiegetrouw reizen er op bevrijdingsdag een aantal artiesten per helikopter letterlijk stad en land af om op de verschillende festivals op te treden. De artiesten die dit jaar het land rond gaan zijn vandaag bekend gemaakt. Di-rect, Within Temptation en Dolf Jansen zijn de artiesten die op bevrijdingsdag 2003 elk minstens vier festivals zullen aandoen voor een optreden. Ze worden die dag vervoerd in helikopters, zoals dat voorgaande jaren ook het geval was met de topacts.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat woensdag laten weten. In alle provincies en in Amsterdam zijn op 5 mei bevrijdingsfestivals. De evenementen krijgen bezoek van bij elkaar naar schatting 700.000 mensen. Voor de leuze van dit jaar is 'Vrijheid is niet te koop' gekozen.

In eerdere jaren werden bekende artiesten als Marco Borsato, Van Dik Hout en Anouk langs diverse bevrijdingsevenementen gevlogen. Met het aantrekken van Dolf Jansen introduceert het comité voor het eerst een cabaretier als rondreizende act. Het is de bedoeling dat de komende jaren steeds een cabaretier meedoet.

Met het thema legt het comité een link tussen de verdeling van geld, goederen en vrijheid. ,,Als die verdeling niet rechtvaardig is, is dat een bron voor conflicten en oorlogen.'' De drie artiesten zullen ook inhaken op het thema. Within Temptation zal aandacht vragen voor de strijd van Amnesty International ,,tegen rechteloosheid in Rusland''. Di-rect richt het vizier op Burundi waar de Hutu's en de Tutsi's weer moeten samenwerken. War Child speelt een rol in het optreden van Jansen.

Within Temptation treedt op in Wageningen, Groningen, Leeuwarden en Zwolle, Jansen in Vlissingen, Rotterdam, Utrecht, Almere en Amsterdam en Di-rect in Assen, Haarlem, 's Hertogenbosch en Roermond.
Ster advertentie
Ster advertentie