3FM nieuws

Bingewatchen? Hey, het is oké!

  1. Nieuwschevron right
  2. Bingewatchen? Hey, het is oké!

Schaamteloos een compleet seizoen erdoorheen jagen in één weekend... We doen het allemaal. En nu kun je checken wanneer je verslaving precies begonnen is!

Je hebt een doel in je leven, een leuke baan/studie en leuke vrienden. Echt. Totdat je op een serie stuit die zó tof is, dat je al die dingen het raam uit wilt gooien en als een contactgestoorde loner met snacks in bed wilt liggen. Alles moet wijken, jij wilt kijken. You're not alone!

Hooked

Om erachter te komen wanneer mensen precies verslaafd raken aan een serie, analyseerde Netflix het kijkgedrag in zes verschillende continenten. Bij dertig series werd er gekeken welke aflevering ervoor zorgde dat minimaal 70% van de kijkers bleef hangen en de rest van het seizoen afkeek.

Verrassing: eigenlijk is niemand bij aflevering één al verslaafd. Pas vanaf de tweede raak je echt hooked en krijg je zin om je baan op te zeggen en onder te duiken in de wondere wereld van Narcos of How I Met Your Mother.

De cijfers

Hieronder vind je de infographic met de afleveringen waarbij je volgens Netflix verslaafd raakt. Staat jouw favoriete serie ertussen? En nog belangrijker... klopt 't een beetje? Reageer in de comments!

Ster advertentie
Ster advertentie