3FM nieuws

Ellipsis van Biffy Clyro is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Ellipsis van Biffy Clyro is 3FM Album van de Week

Biffy Clyro: "We hebben nog altijd ballen!"

>> Win 3FM Album van de Week: Ellipsis

De nieuwe sound van Biffy Clyro

Ellipsis is het zevende studioalbum van Biffy Clyro. De Britse rockband is nog steeds vernieuwend zonder zijn eigen sound te verliezen.

"We willen iets nieuws zeggen met ons zevende album. Het moet voelen alsof het opnieuw ons eerste album is. We hebben nog altijd ballen en willen dat het in your face klinkt" - Simon Neil (zanger)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De depressie van Simon Neil

Het nummer 'Animal Style' werd eerder uitgeroepen tot 3FM Megahit. In deze track komt duidelijk die nieuwe Biffy-sound naar voren. Dat de depressie van frontman Simon Neil de nieuwe sound mede heeft gevormd, zal niet onwaarschijnlijk zijn. Aan NME vertelde hij over de moeilijke periode.

"Ik was depressief en zat met mijn hoofd op hele andere plekken. Onze eerste tourmanager was net overleden aan leukemie, vlak daarna de ontwerper van onze albumhoezen, toen mijn oma en met kerst de broer van mijn beste vriend. Het voelde steeds alsof het allemaal niet erger kon, en dan werd het weer erger." - Simon Neil (zanger)

In die periode cancelde Biffy Clyro hun tour door Groot-Brittannië, omdat Simon het niet meer aankon. Na een zware periode overwon hij zijn depressie en was de band meer dan klaar om voor een volgende plaat te gaan.

Hiphop-inspiratie

De groep luistert zelf veel hiphop. In hun nieuwe muziek proef je dan ook zeker een vleugje vleugje van dit genre.

"Recente hiphop-albums, zoals de laatste A$AP Rocky, zijn zo fucking goed. Smerige, vieze, vreselijke muziek met fantastisch opgenomen vocalen, of juist andersom. Wij proberen die balans ook op ons album terug te laten komen, op het randje van complete chaos." - Simon Neil (zanger)

Beluister hieronder Ellipsis van Biffy Clyro via Spotify:

Beluister hieronder Ellipsis van Biffy Clyro via Deezer:

Ster advertentie
Ster advertentie