3FM nieuws

Wie is Lost Frequencies?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is Lost Frequencies?

Van kostschool-jongetje tot deephouse held.

Het begon met 'Are You With Me', een track die uitkwam in 2014. Lost Frequencies toverde dit brave nummertje van de Amerikaanse zanger Easton Corbin om tot een fijne deephouse track. Maar wie is Lost Frequencies? Waar komt hij vandaan? En wie leerde hem de kneepjes van het vak?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is Lost Frequencies?

Lost Frequencies is de artiestennaam van de Vlaamse dj en producer Felix de Laet. Hij is geboren in 1993 in Brussel. Op jonge leeftijd zat hij op een kostschool - dat klinkt akeliger dan het was - en eigenlijk is het daar allemaal begonnen. Met zijn schoolvrienden luisterde hij veel naar house en electro.

"Als we maandag weer op school kwamen, nam iedereen de tofste muziek mee."

De liefde voor elektronische muziek groeide en groeide. En het grappige is dat toen hij alleen nog maar muziek luisterde, zijn vrienden al achter de draaitafel stonden. Felix was vooral bezig met de vraag hóe je nou een toffe set maakt. Hij keek. Leerde. En pas toen zijn broer hem een computer cadeau gaf, opende hij het programma GarageBand om zelf aan de slag te gaan.

Lange leve de muziekleraar

Het feit dat Felix al piano kon spelen, heeft ervoor gezorgd dat hij zijn eigen melodieën kan maken.

"Op een dag heb ik tegen mijn pianoleraar gezegd dat ik eigen melodieën wilde maken."

De pianoleraar gooide het lesprogramma om en leerde Felix verschillende trucjes om eigen melodieën in elkaar te pingelen. Al met al kun je concluderen dat zijn pianoleraar ervoor gezorgd heeft dat wij nu een stukje schrijven over Felix. Props voor de muziekleraar!

Van Felix De Laet naar Lost Frequencies

Omdat er zo veel verschillende remixes van Felix rondzwierven op het interweb, waarvan vele succesvolle, ontstond de naam Lost Frequencies. Zo van: de verloren frequenties. Tja, zo organisch kan iets ontstaan mensen.

Reeeeewind...

Maar oké, even terug naar 'Are You With Me'. De track vloog over heel Europa en was in 2015 zelfs de meest gedraaide Belgische track. In Europa dan. Maar toch. Het leverde Lost Frequencies world fame op.

Prima leventje

En toen was daar 'Beautiful Life', een track die misschien wel nóg dromerig aanvoelt dan 'Are You With Me'. Wij vinden dat het nummer zijn titel waarmaakt. Summer has started! Zeker met onderstaande beelden erbij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


'Beautiful Life' hoor je deze week extra vaak op 3FM voorbij komen, want het nummer staat op de 3FM Playlist. Check hier welke nummers nog meer nieuw op de playlist staan.

Ster advertentie
Ster advertentie