3FM nieuws

Een kijkje achter de schermen bij Ares, de eerste NL Netflix Original

  1. Nieuwschevron right
  2. Een kijkje achter de schermen bij Ares, de eerste NL Netflix Original

Deze vrijdag komt er voor het eerst een Nederlandse Netflix Original online: Ares! Het is een psychologische horrorserie over een duistere studentenvereniging die meer touwtjes in handen heeft dan je denkt. Mark en Timur bellen met Lisa Smit (actrice) en Thijs Schrik (streamingjournalist).

En nu denk jij meteen: wacht even, Undercover was toch de eerste Nederlandse Original? Niet helemaal. Eigenlijk is die serie opgezet vanuit een Vlaamse omroep, dus is Ares officieel gezien de eerste écht Nederlandse.

Ares goes international

Dat de serie Nederlands is betekent niet dat 'ie ook alleen maar in Nederland te streamen valt: Thijs vertelt dat de serie meteen zichtbaar is voor alle Netflix-abonnees in 190 landen. "De acteurs hebben hun teksten bijvoorbeeld ook in het Engels ingesproken, en er zijn ook Duitse en Spaanse dubs gemaakt."

Daarnaast valt het Thijs ook op dat er veel tijd en moeite is gestoken in de manier van filmen: "Er is geen gebruik van sets gemaakt, maar ze hebben op locaties gefilmd. Historische locaties ook, zoals het Rijksmuseum en Tropeninstituut. Dat is mogelijk door de budgetten van Netflix, die liggen toch hoger dan die van de gemiddelde Nederlandse serie. De ambitie spat er echt vanaf."

Illuminati

Lisa Smit speelt de rol van Carmen en vertelt waar Ares om draait. "Rosa en Jacob sluiten zich aan bij iets waarvan zij denken dat het gewoon een sick elitaire studentenvereniging is, maar het gaat verder dan dat. Het is eigenlijk een tak van een grotere organisatie, een illuminati-achtige cult met roots in het Gouden Eeuw-verleden van Nederland. Zij houden de touwtjes van de welvaart al eeuwen in handen."

Het is grappig dat Lisa in deze serie speelt, want studentenverenigingen vindt ze eigenlijk helemaal niets. "Ik vind het echt totale onzin en ik begrijp niet waarom je zo'n ontgroening zou ondergaan, maar dat ben ik haha. De vereniging in de serie gaat in ieder geval verder dan feuten en ballerig gedrag. Het is een heel andere etiquette en wereld." Mocht dit je aanspreken: de serie staat binnenkort op een streamingdienst bij jou in de buurt!

Ster advertentie
Ster advertentie