3FM nieuws

Huiskamerconcert Jamie Cullum

  1. Nieuwschevron right
  2. Huiskamerconcert Jamie Cullum
Marja Nataris kreeg Jamie Cullum in haar huiskamer te spelen. Kijk hier voor de foto's!Jamie op de stoep
Daar stond dan Jamie Cullum ineens op de stoep. De huiskamer vol fotografen en camera ploegen. Het is ‘m echt! Jamie Cullum in mijn eigen huis. Het unieke huiskamerconcert begon donderdag 15 december rond de klok van twee uur in een prachtige woonwijk in Hilversum.

Kamer verbouwd
De winnares had de hele kamer verbouwd. Er stond voor iedereen die aanwezig was eten en drinken op tafel, overal stonden Jamie Cullum foto’s en midden in de kamer stond de piano waarop het allemaal moest gebeuren.

Klompen
Ze had ook de nodige cadeaus gekocht voor Jamie, waaronder een paar pantoffels in de vorm van echte oerhallandse klompen. Jamie vond ze fantastisch. Bij binnenkomst melde Jamie Cullum net wakker te zijn vanwege het feit dat het toch weer laat geworden was na zijn eerste 3FM presents Jamie Cullum-concert van de avond ervoor. “Sorry if it sounds crap, I just woke up”, verontschuldigde Jamie zich.

Marja's favoriet
Vervolgens vroeg hij de prijswinnares welke nummers ze wilde horen. Marja had sowieso een favoriet: ‘All At Sea’. Ook wilde ze ‘Mind Trick’ wel horen. “Sure, no problem”, antwoordde Jamie en hij ging achter de piano zitten.

Aparte ervaring
Het is ontzettend vreemd om Jamie Cullum in een huiskamer in Hilversum te zien spelen. Niet alleen voor de bewoners van het huis en de andere aanwezigen, ook Jamie Cullum zelf vond het een aparte ervaring. “Dit heb ik nog nooit gedaan, alleen vroeger moest ik van mijn ouders wel eens voor mijn tantes spelen”.

We Never
Jamie speelde ‘All At Sea’, ‘I Get A Kick Out Of You’ een nieuw nummer dat nog niet op de nieuwe cd Catching Tales staat. Dit nummer heet ‘We Never’. Tot slot speelde hij het nummer ‘Mind Trick’.
“‘We Never’ gaat over twee mensen die verliefd zijn op elkaar, maar er nooit aan toe hebben gegeven”, aldus Jamie Cullum. “Ik vind het zelf een mooi nummer en wil het graag voor jullie spelen”.

Kijkdoos
Na het spelen kreeg Jamie nog een aantal cadeaus van de prijswinnares. Zo kreeg hij ook de kijkdoos waarmee ze de Jamie Cullum actie had gewonnen. Jamie vond ‘m geweldig en liet het meteen aan zijn manager zien. “Look at this!” Vervolgens dronk hij een kopje koffie en at hij een door meneer Nataris zelfgemaakte oliebol mee. Hij beantwoorde nog een aantal vragen van de pers en ging vervolgens weer weg.

Al met al een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Kijk hier naar de foto's die Aart-Jan van Mossel van A-Art maakte van het Huiskamerconcert Jamie Cullum.
Ster advertentie
Ster advertentie