3FM nieuws

Green Day brengt veertiende plaat Saviors uit

foto: Rich Furyfoto: Rich Fury
  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day brengt veertiende plaat Saviors uit

Green Day is terug met hun nieuwe plaat! Vandaag bracht de Amerikaanse punkrock band Saviors uit, de veertiende plaat van de band en hun eerste volledige release sinds Father Of All Motherfuckers uit 2020. Het album werd de afgelopen maanden al geteased met de singles ‘Dilemma’, ‘The American Dream Is Killing Me’ en ‘Look Ma, No Brains!’. Goed nieuws voor de fans die het oude Green Day-geluid hebben gemist, de nieuwe plaat laat namelijk precies dat oude vertrouwde geluid van de band weer horen.

Saviors

Saviors bevat in totaal vijftien tracks die allemaal een maatschappelijk onderwerp bespreken, of zoals ze het zelf omschrijven: “Power pop, punk, rock, indie triumph, disease, war, inequality, influencers, yoga retreats, alt right, dating apps, masks, MENTAL HEALTH, climate change, oligarchs, social media division, free weed, fentanyl, fragility...” Beluister het gehele album hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Bobby Sox’

Ook ‘Bobby Sox’, waar Green Day vandaag de videoclip van deelde, verkent zo’n thema. Frontman Billie Joe Armstrong, die zich identificeert als biseksueel, onderzoekt in het nummer namelijk genderfluïditeit. Toen hij 'Bobby Sox’ aan een vriend van ongeveer dezelfde leeftijd liet horen, sprongen de tranen in zijn ogen. "Tegenwoordig is het gebruikelijker dat kinderen LGBTQ zijn, en er is meer steun. Maar voor ons vroeger was dat het begin van de tijd dat mensen dat soort dingen openlijk konden zeggen." vertelt Armstrong in een interview met Los Angeles Times. Beluister het nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gelredome

Op woensdag 19 juni staat Green Day in de GelreDome in Arnhem. De band gaat namelijk op tournee met hun nieuwe album en viert samen met ons het 30-jarige bestaan van hun album Dookie en het 20-jarige jubileum van 'American Idiot'.

Ster advertentie
Ster advertentie