3FM nieuws

3FM-dj Timur in verhit gesprek met luisteraar over 'Pride In Jouw Dorp'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Timur in verhit gesprek met luisteraar over 'Pride In Jouw Dorp'

Net als vorig jaar organiseert 3FM-dj Timur dit jaar weer Pride in een klein dorp. De oproep hiervoor stond nog maar net online en na Timur's aankondiging op de radio hangt meteen luisteraar Mark aan de telefoon. Met een duidelijke boodschap: "Het wordt ons door de strot geduwd! Jullie boycotten R. Kelly, maar jullie komen wel met jullie stink Sam Smith op de radio en die vent is disgusting.” Het leidt tot een verhit gesprek.

Luisteraar is woedend over Pride

Mark wind er geen doekjes om en vind het allemaal maar niks. "De mainstream media doet wel heel erg voor alsof dit heel normaal is. Maar 75% van de mensen doet hier gewoon niet aan mee. Aan die gedachtegang met jullie pride en jullie regenbogen.

"Hij gaat verder met: "We moeten aan de toekomst denken. We moeten denken aan onze kinderen. Dat je als je op je zevende mag kiezen of je een jongen of meisje bent, dat vind ik gewoon verminking." Timur probeert het gesprek aan te gaan: "Mark, ik hoor dat je erg boos bent maar het raakt jou toch niet?"

Timur's reactie

"Ik ben queer, ik ben gay. Dan is dat gewoon zo. Dat mag ik gewoon zeggen. Net zoals jij mag zeggen dat je hetero bent" zegt Timur. "Jij bent nu heel kwaad, maar als ik vroeger niemand op TV had gezien die queer was, dan was ik in de kast gebleven en had ik altijd iets van mijn persoonlijkheid moeten verbergen." Bekijk het volledige gesprek tussen Timur en Mark hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer over 'Pride In Jouw Dorp'

De Pride wordt altijd uitgebreid gevierd in de grote steden. Maar wat nou als je queer bent in een dorp? Kun je dan op net zo veel steun rekenen als binnen de grote steden? 3FM denkt van wel! Wil jij dat 3FM dit jaar een pride in jouw dorp organiseert? Meld je aan door een mailtje te sturen met je naam, leeftijd, dorp en waarom jij een pride wil, naar socialmatters@3fm.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie