3FM nieuws

Zo dring je het beste voor tijdens een concert

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo dring je het beste voor tijdens een concert

Stel, je wilt je lievelingsband zien en het liefst een beetje van dichtbij. Als een echte First In Liner wil je op tijd bij de ingang staan om naar binnen te kunnen en dan ineens, BAM! Een uur vertraging met de trein. Wat zijn dan de meest redelijke manieren om toch vooraan bij het podium te komen?

Vakkundig voordringen

Redelijke manieren, want laten we het wel netjes houden. Geen ellebogenwerk, nee het voordringen moet vakkundig en met finesse gebeuren.

Tip 1: Doe alsof je een bekende ziet/zoekt

Vooral als je met iemand bent is dit handig. Je kijkt allebei naar het zelfde punt en roept naar elkaar "Sarah (of een andere naam) staat daar toch!" Vervolgens denkt iedereen in je nabije omgeving dat je naar vrienden zoekt en dan zetten ze sneller een stapje opzij. Als je alleen bent, kun je gewoon in het wilde weg een naam roepen.

Tip 2: Achter het biermannetje aan

Een 3FM-collega past deze truc altijd toe. De grote podia hebben vaak biermannetjes die met een grote rugzak gevuld met bier door het publiek banjeren, om de dorstige concertbezoeker van een drankje te voorzien. Loopt die persoon richting het podium, zorg dan dat je als de wiedeweerga achter hem aanloopt. De rugzak maakt namelijk veel ruimte vrij, waardoor er een mooi pad voor je wordt gebaand.

Tip 3: Via de zijkant

Tussen de bars aan de zijkant en het wachtende publiek in het midden heb je vaak een mooi middenpad helemaal tot aan het podium. Eindig je dan tegen het podium aan, na een heerlijk rustige looptocht, dan kun je makkelijk opzij inschuiven en op een mooi plekje terecht komen.

Tip 4: Doe alsof je belt

Het lijkt een beetje op tip 1. Je doet alsof je een vriend aan de lijn hebt en je diegene probeert te vinden, maar eigenlijk zit je iedereen te flashen en zet iedereen een stapje voor je opzij. Was alles in het leven maar zo simpel. Aan de andere kant ben je dan wel echt een smiecht en moet eigenlijk je excuses aanbieden aan de mensheid.

Tip 5: Crowdsurfen

Crowdsurfen is super cool en een mooie ervaring. Daarnaast kan het zomaar zo zijn dat de massa mensen je zo richting het podium draagt! Let dan wel goed op dat je op het juiste moment weer naar beneden komt, anders kom je in het persvak en zal je door de beveiliging worden weggestuurd.

Tip 6 t/m 10.000: Een tip van jou?

We hebben een leuk concert op het oog, maar moeten werken tot 17:00. Toch willen we wel erg graag vooraan staan. Laat jouw beste (en niet agressieve) voordringtip achter, dan gaan wij die voor jou testen!

Ster advertentie
Ster advertentie