3FM nieuws

Deze 10 artiesten mochten niet meer naar binnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze 10 artiesten mochten niet meer naar binnen

Na Bon Jovi voegt ook Chris Brown zich bij het lijstje van outcasts.

Chris Brown is de nieuwe aanwinst op het lijstje van verbannen artiesten. Bon Jovi flikte het kunstje eerder met een steunbetuiging aan de Dalai Lama die slecht viel in China. De Chinese autoriteiten keurden de video af, waarin Bon Jovi hun steun verbeeldde, met als gevolg dat ze hun tour door China moesten afzeggen. Chris doet mee met het feestje.

1. Wie: Chris Brown
Wanneer: 2015
Waar: Australië
Waarom: De mishandeling van ex-vriendin Rihanna. Hoewel het in 2009 was, is Australië zijn verleden nog niet vergeten. Zijn visum werd vrijdag (25 september) afgewezen.

2. Wie: Amy Winehouse
Wanneer: 2007
Waar: USA
Waarom: De lieftallige Amy werd betrapt met drugs in Zweden en daarom had Amerika haar toegang geweigerd. Ze miste hierdoor de Grammy Awards waar ze vijf prijzen won.

3. Wie: Justin Bieber
Wanneer: 2013
Waar: Argentinië
Waarom: Er staat een arrestatiebevel uit voor Justin en z'n bodyguards omdat ze een fotograaf in Buenos Aires zouden hebben mishandeld. Hij mag Argentiniet meer in.

4. Wie: Miley Cyrus
Wanneer: 2006
Waar: China
Waarom: Gekke Miley had met vrienden een foto gemaakt waarbij ze een zogenaamde 'racistische pose' had aangenomen. De Chinese autoriteiten waren hier niet van gediend. Later werd ze ook in de Dominicaanse Republiek geweigerd omdat ze tijdens haar shows dingen deed die 'tegen de waarden en normen in gaan en strafbaar zijn volgens de Domincaanse wet'. Jammer Miley!

5. Wie: Oasis
Wanneer: 2009
Waar: China
Waarom: Oasis was betrokken bij de 'Free Tibet' bewegingen. Daar was China het natuurlijk niet mee eens en liet ze niet meer binnen.

6. Wie: Bloodhound Gang
Wanneer: 2013
Waar: Rusland
Waarom: Tijdens een optreden besloot de bassist van de band dat het een leuk was om zijn billen af te vegen met de Russische vlag. Ondanks dat hij tegen het publiek zei: "Don't tell Putin!", had Poetin er blijkbaar toch lucht van gekregen. De band hoeft niet meer terug te komen.

7. Wie: Lady Gaga
Wanneer: 2012
Waar: Indonesië
Waarom: Lady Gaga zou met haar sexy kleren en bewegingen de jeugd corrumperen. Daar moesten de Indonesische autoriteiten niks van hebben en dus moest Lady G de uitverkochte show afzeggen.

8. Wie: Elton John
Wanneer: 2010
Waar: Egypte
Waarom: Elton John had zijn mening gegeven over het christelijke geloof. Hij noemde Jezus 'a compassionate, super-intelligent gay man who understood human problems.' Dit was reden genoeg voor Egypte om zijn optreden te cancellen en Elton kon dus lekker thuis blijven.

9. Wie: Beyoncé
Wanneer: 2009
Waar: Maleisië
Waarom: De wonderschone dame zou het westerse schoonheidsideaal promoten in Maleisië en dat zagen de autoriteiten niet erg zitten. Haar optreden werd gecanceld. Eerder zei Beyoncé al een optreden af in Maleisië omdat ze het niet eens was met de kledingvoorschriften.

10. Wie: Snoop Dogg
Wanneer: 2007 en 2012
Waar: In ieder geval Noorwegen en Australië
Waarom: Snoop heeft nogal wat incidenten gehad met drugs en drank en geweldpleging in verschillende landen. In Noorwegen en Australië is hij verbannen. Bovendien mag hij niet meer vliegen met British Airways en is hij niet meer welkom in een aantal staten in thuisland VS.

Ken jij er nog een paar?

Ster advertentie
Ster advertentie