3FM nieuws

Arctic Monkeys brengen ons al heel snel een nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Arctic Monkeys brengen ons al heel snel een nieuw album

9 september 2013. Toen kwam het laatste album van Arctic Monkeys uit, AM. Voor de oplettende lezers onder ons: da's bijna VIER JAAR GELEDEN. Dat is lang. Te lang. Jongens, waar blijft dat nieuwe album nou?

In de tussentijd

Het is niet dat de vier Britten de afgelopen jaren stil zijn blijven zitten achter een bakje geraniums. Gitarist Jamie Cook en basgitarist Nick O'Malley hielden zich een beetje op de achtergrond, maar frontman Alex Turner stortte zich op een nieuw album met The Last Shadow Puppets en tourde daarmee door Europa en Amerika. Matt Helders drumde zich een slag in de rondte bij Iggy Pop tijdens de tour rondom het album Post Pop Depression.

Dat zijn natuurlijk supertoffe manieren om je tijd door te komen, maar denk eens aan al die arme Arctic Monkeys-fans? Zij zitten al bijna een jaar nagelbijtend hun social media-feeds te refreshen, hopend dat er nieuws is. Arme mensen.

In de studio? Ja? Nee?

Vorig jaar zomer riep Alex Turner nog dat ze 'in no hurry' waren om op te nemen, maar vlak voor kerst werd de complete band gespot in hun hometown Sheffield. En daar waren ze om aan hun album te werken, verklapten fans die toen met de band spraken. Daarna bleef het weer een paar maanden stil, tot mei 2017. Toen postte drummer Matt Helders onderstaande foto op zijn Instagram, een drumkit met microfoons eromheen. Opvallend...

Daarnaast plaatste fotograaf Daniele Cavalli dit voorjaar een aantal foto's waarop de band rondhing in Los Angeles, waaronder deze foto van Alex Turner achter een piano. Opvallender...

Een heuse hint

Maar het meest opvallend? Dat is dat drummer Matt Helders een tijdje geleden gewoon concreet gezegd heeft dat ze met het album bezig zijn. Een Monkeys-fan kwam hem tegen bij een concertzaal en hij vroeg natuurlijk of er al iets bekend was over een nieuwe releasedatum. Matt's antwoord: "Hopefully by the end of the year."

Dat gaat helaas niet meer lukken volgens bassist Nick O'Malley in een gesprek met de website For The Ride. Daarin vertelt hij dat ze in september op een geheime locatie (waarschijnlijk gewoon hometown Sheffield) zijn begonnen met opnemen. En wanneer zou de plaat dan uit moeten komen? "Somewhere next year because if it isn't... We've got big problems." Ja! Met ons ja, vriend!

We need more

Wat we hieruit mogen concluderen? Nou, dat die plaat er in 2018 echt wel gaat komen en hopelijk zorgen ze ervoor dat dit voor de start van een nieuw festivalseizoen gebeurt zodat ze alle tijd hebben om een Lowlands mee te pakken. See you in Biddinghuizen, boys!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie