3FM nieuws

Lana Del Rey werkt met Damon Albarn

  1. Nieuwschevron right
  2. Lana Del Rey werkt met Damon Albarn

De zangeres is de studio in geweest met Gorillaz-frontman Damon Albarn en soulzanger Bobby Womack.

Lana Del Rey heeft laten weten dat er een interessante samenwerking aankomt. Ze deed dat niet met een persbericht, maar met een simpele tweet. “Love the song I've done w Richard Russell, Damon Albarn and Bobby Womack.” Die tweet heeft veel muziekliefhebbers nieuwsgierig gemaakt.

Albarn, Womack en Russell

De drie personen die Lana bijna tussen neus en lippen door noemt, zijn geen vreemden van elkaar. Soulveteraan Bobby Womack, werkte al eerder met Albarn. Mede dankzij zijn gastzang bij de Gorillaz heeft hij recent een succesvolle comeback gemaakt. Albarn en XL Recordings-eigenaar Richard Russell kennen elkaar ook al langer. Russell was een van de producers die meewerkte met Albarns DRC Music-project voor Oxfam.

Debuutalbum Lana Del Rey

Er is verder nog niets bekend over de samenwerking, maar er is een grote kans dat het op het debuutalbum van Lana Del Rey komt. De zangeres uit New York brak nog maar kort geleden door met haar single 'Video Games' (afgelopen week nog 3FM Megahit) en werkt nu hard aan haar debuut. Lana vertelde Nu.nl dat ze ongeveer zeven nummers af heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie