3FM nieuws

Kom in de stemming voor Pride Week met deze films

  1. Nieuwschevron right
  2. Kom in de stemming voor Pride Week met deze films

In de week van 27 tot 1 augustus is het Pride Week op 3FM en zetten we de LHBTQIA+ community in de spotlight. Kom alvast in de stemming met deze films! Je vindt ze op NPO Plus en NPO Start.

A Fantastic Woman

De schrijfster van de film, Daniele Vega, heeft hiermee een Oscar gewonnen. Dit maakt haar de eerste transvrouw die zo'n prestigieus beeldje heeft mogen ontvangen. Het is een Spaanstalige film die het leven van de transgender vrouw Marina Vidal volgt. Plotseling overlijdt haar vriend Orlando, maar ze mag van de familie van Orlando geen afscheid van hem nemen. Ze krijgt te maken met discriminatie, maar ze zullen haar niet klein krijgen. Het is een echte tranentrekker, dus pak die tissues erbij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

CAS

Dit is een Nederlandse film over een stel: Pepijn en Sjors. Alles gaat goed en ze willen graag een kindje, tot de Vlaamse Cas komt logeren en op zoek is naar een studentenkamer. Alles verandert en Pepijn en Sjors beginnen aan alles te twijfelen. Deze film laat herkenbare relatie struggles zien, zonder meteen heel zwaar te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer zien? NPO3 geeft je hier nog meer LHBTQIA+ filmtips.

Ster advertentie
Ster advertentie