3FM nieuws

Rob spreekt Dwight van de Vijver over 'Ook Hier' en racisme in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob spreekt Dwight van de Vijver over 'Ook Hier' en racisme in Nederland

Racisme? In Nederland? Ja, ook hier is het een serieus probleem. 3FM-dj Rob Janssen spreekt Dwight van de Vijver, presentator van het programma Ook Hier: Ervaringen Van Racisme.

Inleven

Het valt hem op dat er, sneller dan je verwacht, heel veel mooie gesprekken plaatsvinden waar je lessen en tips uit kunt halen. Ook bij mensen en plekken waar je het misschien niet meteen verwacht.

Dwight: "Heel veel mensen zien nu voor het eerst door alle demonstraties dat er echt iets aan de hand is, maar weten niet zo goed wát. Het verplaatsen in anderen is soms moeilijk, dus we proberen de verhalen van die mensen te brengen. We zijn voor deze special vooral ook naar mensen zónder ervaringen met racisme gegaan. Die vertellen je dat ze hierdoor anders zijn gaan denken en doen, dat is natuurlijk heel mooi."

Video niet beschikbaar

Ook Hier

In deze speciale aflevering van Ook Hier ontmoeten vier gasten uit eerdere afleveringen van dit programma ieder een kijker die reageerde. Zij gaven online, of bij de gast, aan geraakt te zijn door hun verhaal. Ze zijn anders gaan denken. Soms een kijker uit de andere kant van het land, soms een die een paar huizen verderop in de straat woont. Je checkt de aflevering om 21:30 uur op NPO1.

Wil je andere afleveringen van Ook Hier bekijken? Dat kan hier. Meer lezen? Dat kan op 3FM.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie