Naar homepage
3FM nieuws

Typhoon en Sven Hammond: "Music is all we got"

  1. Nieuwschevron right
  2. Typhoon en Sven Hammond: "Music is all we got"

Tijdens de digitale editie van ESNS ziet de muzikale combinatie van Typhoon en Sven Hammond voor het eerst het daglicht. De twee zijn naar eigen zeggen een enorme match qua energie en muziekbeleving.

sAMENWERKING

Deze combinatie van Typhoon en Sven Hammond is niet voor iedereen meteen logisch. Hun gezamenlijke boeking op ESNS komt als een verrassing, maar voor de mannen zelf zit dit al langer in de pijpleiding. "Ik was al de hele tijd aan hem aan het trekken," vertelt Sven. Glenn (Typhoon) vult lachend aan: "Al een jaar ofzo!" Het komt er alleen steeds niet van, tot de corona-pandemie toeslaat. "Vaak staan agenda's al een jaar vol," vertelt Glenn. "Juist door zo'n aparte periode neem je de tijd en de ruimte om elkaar op te zoeken." Typhoon werkt mee aan de nieuwe plaat van Sven. "Als deze crisis er niet was geweest, dan was deze plaat uitgekomen zonder Thy," vertelt Sven. "Dat had ik zó jammer gevonden." In die zin heeft de coronacrisis ook een gouden randje. Sven: "Het heeft dingen weggenomen, maar ook dingen gebracht."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MUZIEK BLIJFT

De afgelopen periode was voor Sven en Glenn allebei heftig. Als artiest werd hun hele leven omgegooid. Toch blijft de muziek de basis. "Juist in een jaar waarin het net even allemaal anders is, ga je terug naar de basis," vertelt Glenn. "Je ontmoet elkaar eigenlijk in de muziek. Dan denk je: 'Ja maar dit, dit is waarover het gaat gewoon.'" De liveshows die artiesten wel kunnen doen, zijn zonder publiek. Zo ook deze show voor Noorderslag. "Ja het is natuurlijk gek zonder publiek," vertelt Sven. "Maar aan de andere kant weet je ook wel: dat publiek is er, alleen zitten ze thuis. Die dynamiek is even anders, maar ze zijn er wel."

Glenn durft al vooruit te kijken: "We weten niet wanneer, maar er komt weer een moment dat we het live met iedereen kunnen doen." "Ja en dán gaat het hard los..." vult Sven aan.

OVERLEVEN

Het is een moeilijke tijd voor de hele cultuursector. "Onze inkomsten zijn eigenlijk volledig opgedroogd," vertelt Sven. "Voor ons gaat het dan nog net omdat we nog wel aardig wat dingen hebben gedaan, maar dat is voor heel veel collega's wel anders. Vooral in de supply chain: licht, geluid, crew. Die hebben allemaal geen rooie rotcent meer. Dat doet ons heel veel pijn." Glenn knikt: "Dat maakt ook dat ik me zo dankbaar voel dat we dit überhaupt kunnen doen, met in het achterhoofd hoeveel collega's en de culturele sector aan het lijden zijn. Het is voor veel mensen echt overleven." Daarom hopen de mannen dat de overheid de nek meer uit gaat steken voor de culturele sector. "We hebben het nodig en de mensen hebben het nodig."

"Het is gewoon een moeilijke tijd voor iedereen, maar we houden vol. We blijven muziek maken," besluit Sven. Typhoon stemt daarmee in: "Ja, dat is wat we hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie