3FM nieuws

Met deze tips overleef jij je post-festivalblues

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Met deze tips overleef jij je post-festivalblues

Na een festivalweekend vol goede muziek, vrienden, bier en andere gelukzaligheid, ligt daar altijd weer hetzelfde nare moment op de loer: de terugkeer naar huis en realiteit van het alledaagse leven. Deze realiteit vol verantwoordelijkheden, huishoudelijke taken en deadlines overvalt je na een festivalweekend als een zure plensbui. Waarom kan het leven niet altijd zo zijn als op een festival?

En waarom doucht een mens eigenlijk, hoe saai is mijn yoghurt met cruesli vergeleken met een bierontbijt en waar zijn mijn vrienden ineens?!!??" - voorbeelden van vragen die mogelijk door je hoofd spoken na een festival. Ineens lijkt er een hoop mis te zijn met deze normale levensstijl.

We kennen de post-festivalblues allemaal, en alhoewel ze nooit makkelijk zullen worden, bieden we je hierbij een aantal tips om deze toch zo goed mogelijk te overleven.

Meer concerten en festivals

Wat deels de dip versterkt, is het wegvallen van hetgeen waar je maanden - al dan niet jaren na twee zomers corona - naar uitkeek. De voorpret! Daarom slim om direct weer de concert- en festivalagenda erbij te pakken bij thuiskomst. Misschien speelt binnenkort één van de artiesten die je afgelopen weekend hebt ontdekt bij een zaal bij jou in de buurt. Of toch nog op de valreep dat festival later in de zomer meepikken? Ga ervoor en begin gewoon weer van vooraf aan met de voorpret!

Reünie met je festivalmaten

Een concert of festival plannen is leuk, maar voelt misschien nog te ver weg. Plan binnen een paar dagen direct al weer een samenkomst met je vrienden waarmee je op het festival was. Van de hele tijd omringd zijn door mensenmassa's en je beste vrienden naar weer terug alleen thuis zitten is namelijk wel een erg groot contrast. En wat is nou leuker om weer samen te komen voor de officiële nabeschouwing?

Behoefte aan een iets spannender element? Organiseer een themafeest met je vrienden en kom allemaal verkleed als jouw favoriete artiest!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagenietings

Je hebt het afgelopen weekend naast je kop eraf te schroeven natuurlijk ook een heleboel toffe acts gezien en hoogstwaarschijnlijk zelfs wat nieuwe muziek ontdekt. Maak een playlist van alles wat je beviel, maak een selectie van je beste of slechtste verzameling foto's en video's, lees de reviews, en blijf vooral nog even lekker in je festivalbubbel hangen. Want het feit dat je het nu mist, is alleen maar een teken dat je geweldige herinneringen hebt gemaakt.

En als we het dan hebben over lekker blijven hangen in je festivalbubbel: slinger dé festivalzender 3FM aan of zet de 3FM Festival Top 999 op, ga in je tuin zitten met een lauw blik pils en een broodje knak, doe je ogen dicht en waan jezelf weer even op dat festival.

Meer festivalcontent? Jij staat met 3FM vooraan bij jouw favoriete festivalband of artiest. Check deze pagina voor de beste optredens, leukste interviews en verslagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie