3FM nieuws

Jake Bugg heeft zichzelf opnieuw uitgevonden

  1. Nieuwschevron right
  2. Jake Bugg heeft zichzelf opnieuw uitgevonden

Van vrolijke gitaarpop in 'Lightning Bolt' tot donkere moodyness in 'Gimme The Love': Jake Bugg heeft een muzikaal groeispurtje achter de rug! Een glimlach kan er alleen niet meer vanaf deze dagen ;)

Jake Bugg was nog maar achttien jaar oud toen hij zijn single 'Lightning Bolt' de internationale playlists in zag schieten. Bijna vier jaar later is Bugg terug met de single 'Gimme The Love', die sinds deze week op de 3FM playlist te vinden is.

In zijn uppie

'Gimme The Love' is de tweede single van het album On My One, dat op 17 juni uitkomt. De titel is afgeleid van de manier waarop hij het album heeft geschreven: in z'n uppie! Hij vertelt aan NME dat hij dit nodig vond om zichzelf te ontwikkelen: "In a lot of ways it sums up this record. It's been quite lonely, making it by myself. But I saw it as something I needed to do to develop as a songwriter."

Voor het nieuwe album heeft Jake Bugg zich laten inspireren door hiphop-muziek en is de plaat volgens de singer-songwriter best 'groove-based'. Hij heeft tracks gemaakt waar mensen op kunnen dansen, in samenwerking met Mike D van de Beastie Boys. Maar goed, genoeg context. Tijd om te luisteren!

Wat vind jij van 'Gimme The Love'?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie