3FM nieuws

Mumford and Sons in de studio met producer James Ford

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford and Sons in de studio met producer James Ford

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de sabbatical die Mumford and Sons vorig jaar inlaste. De band zit momenteel in de studio met producer James Ford.

(fotograaf: Ben Houdijk)

Mumford and Sons zit momenteel in de studio samen met producer James Ford, die eerder samenwerkte met Arctic Monkeys en Haim. "Het is nog vroeg, maar de sessies gaan goed." vertelt een bron dichtbij de band aan NME. Het is niet bekend of de nieuwe studio-opnamen ook een derde album betekenen.

Lange pauze

De folk-band bracht in 2012 hun laatste plaat Babel uit. In februari 2013 liet Mumford and Sons weten bezig te zijn met de opvolger voor het met een Grammy bekroonde album. Ze wilden meer gaan experimenteren en stonden zelfs open voor hiphop. Na het afronden van hun wereldtournee, maakten de folk-rockers in september 2013 bekend een lange pauze in te lassen.

Niet stilgezeten

Ondertussen heeft de band niet stilgezeten. Frontman Marcus Mumford werkte mee aan het album Lost On The River: The New Basement Tapes, een plaat waarop een aantal nooit afgemaakte songteksten en andere nummers van Bob Dylan opnieuw zijn opgenomen. Banjo-speler Winston Marshall richtte met een aantal andere artiesten een nieuwe band, Salvador Dali Parton, op. Daarnaast is Mumford and Sons te horen op het album mi Mandela geïnspireerd op Nelson Mandela.

The New Basement Tapes - 'When I Get My Hand On You'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie