3FM nieuws

Spotify heeft de grootste launch van een podcast ooit met 'Batman Unburied'

foto: Spotify/DC Comicsfoto: Spotify/DC Comics
  1. Nieuwschevron right
  2. Spotify heeft de grootste launch van een podcast ooit met 'Batman Unburied'

Vanaf vandaag is er een nieuwe podcast op de markt, 'Batman Unburied'. Het is in de vorm van een hoorspel, waardoor het zich onderscheidt van andere podcasts. Hij is te horen in 9 verschillende talen en in de Engelse versie zijn allerlei sterren te horen die een thriller rondom Batman vertellen. 3FM-dj Sander Hoogendoorn praat met podcast-maker Sicco de Knecht of het de moeite waard is om 'Batman Unburied' te luisteren.

Hoorspel

Het is een belangrijke dag in de podcast-wereld. Sicco vertelt dat Nederland lang achterliep. "We zaten een beetje in de baby/peuter-fase, maar ik denk dat we inmiddels wel in de puber-fase zijn. In Amerika zijn ze al goed volwassen." Dit gaat gepaard met veel ontwikkelingen, waardoor het aanbod voor de luisteraar steeds groter wordt.

Spotify is een van deze aanbieders en heeft een deal gesloten met Warner Bros en DC, waardoor zij nu de grootste launch van een podcast ooit in handen hebben. Er zijn wel al andere hoorspel/luisterboeken varianten van podcasts, maar niet in zoveel verschillende talen en met zo'n A-cast. Acteur Winston Duke is bijvoorbeeld Bruce Wayne, maar ook Jason Isaacs, bekend als Malfidus van Harry Potter, heeft een rol. De podcast is helaas niet in het Nederlands te beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dramaserie

Sicco denkt dat dit een format is dat goed kan gaan werken als podcast. "Dit is in een juiste niche van mensen die podcasts luisteren, zeker in de Verenigde Staten." Sander vindt het dan ook niet erg dat hij niet in het Nederlands is, want Engels lijkt hem wel de beste boodschap hebben.

De podcast is aangekondigd als een dramaserie, dus Sicco denkt dat het in meerdere delen online gaat komen. 'Unburied' staat ervoor dat Bruce Wayne patholoog is en dus lijken onderzoekt in het dagelijks leven. "Daar zal hij dan wel zijn boosheid vandaan halen." Hoe het precies gaat lopen, daarvoor moet de podcast toch echt geluisterd worden.

Ster advertentie
Ster advertentie