3FM nieuws

How to: a beginners guide festivals

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. How to: a beginners guide festivals

Het festivalseizoen begint dit weekeind eindelijk! Daarom heeft 3FM speciaal voor de beginnende festivalganger en voor diegene die een reminder nodig heeft een paar tips bij elkaar gezet. Check alle tips hieronder!

1. Spreek altijd linksvoor af!

"IK STA LINKSVOOR BIJ DE PAAL IN DE GROTE TENT!", is een veel ontvangen appje op verschillende festivals. Toch is het fysiek onmogelijk om met alle bezoekers links vooraan af te spreken. Toch is een centrale ontmoetingsplek wel handig om te hebben. Dat brengt ons meteen bij tip nummertje twee hieronder!

foto: 3FM

2. Raak niet in paniek als je je vrienden kwijt bent

Zonder grap: raak niet in paniek als je je vrienden kwijtraakt. Soms beleef je de mooiste avonturen in je eentje en dat is je goed recht. Maak nieuwe vrienden, kijk eens een keer bij een ander podium of geniet gewoon van het (hopelijk) heerlijke weer.

3. Smeer je in en drink genoeg (water)

Dit is een hele belangrijke. Insmeren = leven. Hoe kut is het als je op de eerste dag meteen verbrandt en vervolgens daar het hele weekend last van hebt. Maak bij je tentenkamp een treintje van vrienden en smeer elkaar om en om in. Gezel!

PS. ongevraagd insmeren van willekeurige personen wordt vaak niet gewaardeerd. Gewoon even een extra tip.

En zoals Willie Wartaal ooit zei: 'een goed begin is maar de helft'. Dus doe ermee wat je wil!

4. Rolkoffers = no go

Heb jij zin om met je koffer in de modder vast te zitten? Nee! Neem daarom gewoon een backpack mee.

5. Dixies zijn nou eenmaal kut

Ja, het is gewoon zo. Je eerste keer op een dixie is nooit een fijne ervaring. Daarom is het altijd lekker als je goed beslagen ten ijs komt. Neem een mini-flesje desinfecterende gel mee en zorg voor schone zakdoekjes. Happy poopings.

6. Comfortabel schoeisel

Gemiddeld loopt een festivalganger zo'n 10 tot 15 kilometer per dag (bron: eigen fantasie + gezondheidsapp online redacteur 3FM), tel daar nog eens de uren bij dat je staat te kijken naar al die vette acts en je benen voelen als pudding na een dag. Draag daarom niet je mooiste hakken, maar hou het bij stevige stappers met goed voetbed.

7. Goede oordoppen

Je hebt maar één setje oren, wees er zuinig op. Want de tinnitus inclusief piep of ruis blijft óók voor altijd. Neem daarom minimaal twee setjes (goedkope) oordoppen mee.

8. Accepteer dat je niet alles op je wensenlijstje gaat zien

Qua voorbereiding zit je nu goed, alleen die lijst met artiesten is zo lang en "Fuckzooi, [artiest A] speelt op dezelfde tijd als [artiest B]", zeg je tegen jezelf. Maak je niet druk en accepteer dat het soms niet allemaal mogelijk is. Of organiseer het NK Podiumrennen, ook leuk.

Ster advertentie
Ster advertentie