3FM nieuws
BNNVARA

Dit was Koning Willem-Alexanders Vriendenteam vanaf de Vrijmarkt in Utrecht

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was Koning Willem-Alexanders Vriendenteam vanaf de Vrijmarkt in Utrecht

Misschien lig je nog gebroken in je bed van Koningsnacht, maar vanaf 06:00 waande voor één dag Koning Willem-Alexanders Vriendenteam zich door de Vrijmarkt in Utrecht. Hier was allerlei sfeer te proeven van koopjesjagers, tot het verkoop van de eerste tompouce en live-muziek.

Vroege verkoper

Sander neemt de luisteraar mee naar de Vrijmarkt. Hier gaat hij langs bij de vroegste verkoper, die druk bezig is om alles klaar te zetten. Er zijn genoeg verkopers die een nachtje doorhalen om van al hun pronkstukken af te komen. Sander praat met Rebecca en Dries, die er vroeg bij waren vanochtend. Slapen zat er voor hen niet in deze nacht, want tot 05:00 uur was er overal herrie en kwam er zelfs iemand hun tent binnenvallen. Ze verkopen vandaag allemaal spullen die ze het afgelopen jaar hebben verzameld door heel het land.

Video niet beschikbaar

Slapen op de vrijmarkt

Sander loopt verder over de markt en komt een nog gesloten tent tegen. Na goed kijken ziet hij twee mensen binnen die net opstaan. Barbara en Ruurd hebben hier geslapen. Op hun aanhanger liggen een dekbed en matras. Als ze hun aanhanger uitstappen staan ze direct in hun eigen winkeltje voor koningsdag. Het is een bijzondere gewaarwording!

Video niet beschikbaar

Wakey Wakey Konings-quiz

Net als iedere dag werd er vandaag ook om 07:45 uur de Wakey Wakey-quiz gespeeld. Deze keer met een live kandidaat die naast Sander staat in Utrecht. Ook staat de quiz vandaag heel toepasselijk in het koningsdag-thema. Marjolein komt uit Utrecht en mag meedoen. Zij wilde al heel lang meedoen met de quiz en daarom heeft ze gisteren met koningsnacht niet gedronken om extra goed voorbereid hier te kunnen staan.

Video niet beschikbaar

Vrijmarkt-activiteiten

Zeg je Vrijmarkt, dan hoor je straatmuzikanten. Sander loopt even langs bij straatmuzikant Aurelia van de band Bricked Out. Vandaag zit ze hier solo met haar gitaar op de vrijmarkt en zit ze klaar om iedereen te verblijden met de beste livemuziek. Sander nodigt haar ook nog uit om een keer te spelen in de 3FM Live Box.

Video niet beschikbaar

De tien tompoucevragen

Bij zo’n Koningsdag-ontbijt kan een oranje tompouce niet ontbreken. Voor de bakker staat dan ook een grote rij voor deze lekkernij. Sander plukt twee mensen uit de rij en speelt met hen de tien tompoucevragen. Degene die bij vraag 10 het juiste antwoord geeft, wint tien tompoucen.

Video niet beschikbaar

Koningsdag Karaokemachien

Na deze avonturen op de Vrijmarkt maakt Sander ruimte voor een speciale editie van de Karaokemachien! De hele dag zullen er meezingers van de hoogste plank worden gedraaid bij 3FM. Kijk vooral mee om alle songteksten in beeld te zien en uit volle borst mee te kunnen zingen!

Ster advertentie
Ster advertentie