3FM nieuws

Macklemore, Madonna en Queen Latifah voltrekken 33 huwelijken tijdens Grammy's

  1. Nieuwschevron right
  2. Macklemore, Madonna en Queen Latifah voltrekken 33 huwelijken tijdens Grammy's

Queen Latifah, Madonna en Macklemore voltrokken tijdens de uitreiking van de Grammy Awards 2014 maar liefst 33 huwelijken.

De uitreiking van de Grammy Awards was voor 66 personen een extra feestelijke dag. Tijdens het liveoptreden van Macklemore & Ryan Lewis, een ceremonie van Queen Latifah en een lied van Madonna gaven 33 stellen elkaar het ja-woord. Naast huwelijken tussen mannen en vrouwen vonden er ook homohuwelijken plaats.

Huwelijken tijdens Grammy Awards 2014

Queen Latifah leidde de ceremonie. Ondertussen traden Macklemore & Ryan Lewis op met hun hit 'Same Love', dat gaat over de strijd voor het homohuwelijk. Tijdens het uitwisselen van de ringen zong Madonna 'Open Your Heart'.

Statement voor gelijkheid

Vanaf het podium benadrukte Queen Latifah dat 'Same Love' een liefdesliedje is voor iedereen. Ryan Lewis vertelde aan New York Times dat deze huwelijken de geschiedenis in gaan als het ultieme statement voor gelijkheid.

Macklemore & Ryan Lewis naar huis met vier Grammy's

Hoewel er van tevoren getwijfeld werd over de nominatie van Macklemore & Ryan Lewis, ging het duo als tweede grote winnaar naar huis. Ze ontvingen een prijs voor Beste Nieuwkomer, Beste Rapalbum (The Heist), Beste Rapnummer ('Thrift Shop') en Beste Rapprestatie.

>> Overzicht van alle winnaars

Arjan Writes over Grammy Awards

Grammy's officiële blogger Arjan Writes vertelde de volgende ochtend aan Giel alle ins en outs over de 52e editie van de awarshow. Hij onthulde dat Queen Latifah vooraf aan de ceremonie verplicht was een cursus te volgen.

Queen Latifah, Madonna en Macklemore voltrekken huwelijken

Ster advertentie
Ster advertentie