3FM nieuws

The Ting Tings in oktober aan de gang met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. The Ting Tings in oktober aan de gang met nieuw album
Eerst in oktober nog even op de planken staan met Pink, daarna kan het echte werk beginnen voor The Ting Tings. Het Britse indie-popduo duikt dan de studio in om aan het tweede album te werken.Jules de Martino en Katie White hebben totaal geen gebrek aan inspiratie, hun hoofden zitten vol met nieuwe ervaringen en ideeën waarmee ze het album kunnen vullen. Vorig jaar brak het duo door met het debuutalbum We Started Nothing.

Dictafoons

The Ting Tings hebben een wat andere aanpak, wat betreft het bedenken van nummers. Akoestisch met een gitaar nummers schrijven? Ho, maar. Alles gaat via de dictafoons in hun mobieltjes. Hebben ze geniale tekst of een melodie, dan sturen ze die naar elkaar. Alle ideeën gooien ze bij elkaar op een laptop en als het de twee artiesten bevalt dan kan het op het album.

Schrappen

Wanneer ze druk in de weer zijn met een nummer en deze na twee uur nog niet zijn vruchten heeft afgeworpen, dan wordt de song geschrapt. Zo gaan de The Ting Tings door, totdat ze een heel album kunnen vullen.

Berlijn of Parijs?

Het duo weet nog steeds niet waar zij het nieuwe album op gaan nemen. Zangeres Katie White vind het een moeilijke keuze, in Berlijn kom je veel artiesten en kunstenaars tegen die voor veel afleiding zorgen. Maar in Parijs is het eigenlijk net zo, want volgens Katie vind je het tweetal dan alleen in cafeetjes.


>> Lees meer over de The Ting Tings
Ster advertentie
Ster advertentie